Verbazing over Lil’ Kleine-rel: ‘Klapje links of rechts hoort erbij’

Bart Ettekoven, de hoofdredacteur van Weekend, verbaast zich over de enorme ophef die is ontstaan na Lil’ Kleine’s vermeende mishandeling van Jaimie Vaes. “Het valt eigenlijk nog mee.”

Jaimie Vaes en Lil' Kleine © Instagram

Het laatste wat Bart Ettekoven probeert te zeggen is dat het gedrag van Lil’ Kleine normaal is, maar hij wijst er wel op dat rappers in de Verenigde Staten nog veel gewelddadiger zijn. Waar ze daar rondlopen met pistolen, heeft Lil’ Kleine naar verluidt alleen zijn vuisten aan het werk gezet.

Klapje links of rechts

Het hoort nou eenmaal een beetje bij rappers, legt Bart uit in het programma van Eddy Keur op NH Radio. “We doen er heel geschokt over elke keer, maar als je in Amerika kijkt in dezelfde scene, de rapscene, dan schieten ze elkaar overhoop. Dan valt af en toe een klapje uitdelen links of rechts eigenlijk nog wel mee.”

Is dit niet een beetje een ongepaste uitspraak? “Niet dat ik het wil bagatelliseren, absoluut niet, maar weet je… Het hoort ook een beetje bij deze scene, dit soort gedrag. Het hoort ook niet bij een rapper als hij de perfecte schoonzoon is.”

Laffe rapper

Een zekere sidekick gaf daarop aan dat het niet goed is om de situatie te relativeren: “Nee, het is niet goed te praten. Ik vind je pas een laffe rapper als je een vrouw slaat, met alle respect.”

“Daar hoef je geen rapper voor te zijn trouwens. Iedereen die een vrouw slaat vind ik wat dat betreft laf”, aldus Eddy Keur.

Lees ook

‘Lil’ Kleine en Jaimie Vaes: huiselijk geweld of een SM-relatie?’ (27 mei)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat mishandeling er nou eenmaal bij hoort in Lil' Kleine's scene?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen