René Froger grootste ster in nieuwe kinderlijke SBS 6-show Car Wars

René Froger is de grootste ster die meedoet aan de nieuwe SBS 6-show Car Stars, een programma in het hitgenre ‘kinderlijke televisie’. Hij zal hierin gaan racen met op afstand bestuurbare speelautootjes.

René Froger © SBS 6

Kinderlijke televisie is momenteel een trend in Hilversum: op NPO 1 raden BN’ers welke objecten van chocola zijn, op RTL 4 spelen BN’ers met legoblokjes en op SBS 6 zijn ze aan het knikkeren geslagen. De kijker is nog niet af van dit genre, want we krijgen straks ook te zien hoe sterren met op afstand bestuurbare speelautootjes spelen.

Zes BN’ers

Het was al even bekend dat Car Wars eraan komt, maar nu zijn ook de zes deelnemende sterren bekend. Het gaat naast muziekmiljonair René Froger ook om oud-wielrenster Leontien van Moorsel, grappenmaker Najib Amhali, topkok Herman den Blijker, zanger Jamie Westland en voormalig F1-coureur Robert Doornbos.

De zes BN’ers gaan de strijd tegen elkaar. “Ze moeten zich dit najaar bewijzen als topcoureur van radiografisch bestuurbare auto’s. Hun coaches – zeer ervaren remote control kampioenen – bereiden ze voor op spannende straatraces, uitdagende off-road parcoursen en lastige behendigheidsopdrachten.”

Voor de eer

De BN’ers racen voor de eer, de coaches verdienen geld: hoe beter zijn BN’er presteert, hoe meer hij kan verdienen. Ontpoppen de BN’ers zich tot ware racetalenten of knallen zij keihard uit de bocht? “Met topsnelheden van maar liefst 160 kilometer per uur racen de radiografisch bestuurbare auto’s over unieke circuits.”

“Ze rijden over water, zand en ijs, vliegen van schansen, scheuren met caravans en springen van hoge flatgebouwen: in Car Wars is niets te gek en de race is pas over als de zwartwit geblokte vlag voor de winnaar zwaait!”

Winston presenteert

Tim Coronel is de hoofdscheidsrechter en Winston Gerschtanowitz presenteert dit ‘spectaculaire’ raceprogramma. “Car Wars is een programma naar mijn hart. Sport, strijd, drama: alles zit erin”, zegt Winston.

“Het besturen van radiografische bestuurbare auto’s lijkt zo eenvoudig, maar geloof mij: het is echt heel moeilijk om er goed in te worden. Daarom moeten de BN’ers ook zo hard trainen, maar dat doen ze. Ze zijn bloedfanatiek, de circuits zijn fantastisch, dus het wordt bloedstollend spannend!”

Komend najaar

De eerste aflevering van Car Wars is komend najaar op SBS 6. Het programma wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen