Angela de Jong walgt van Gordon in K3-show: ‘Hij kiest vast jong jochie’

Angela de Jong walgt ervan dat SBS 6 ervoor heeft gekozen om Gordon in de jury van K2 Zoekt K3 te zetten. Hij is als oud-verslaafde en als maker van vunzige grappen totáál niet geschikt, vindt ze.

Angela de Jong en Gordon © Jinek

K2 Zoekt K3 was in het verleden een enorme kijkcijferhit op SBS 6 en vanwege een vertrekkend K3-lid komt er dit najaar weer een vervolg. De zender levert twee van de vier juryleden aan, omdat het een samenwerking is met de Vlamingen. Er is gekozen voor Gordon, die de uiterlijkheden gaat beoordelen, en Samantha Steenwijk, die de zang gaat jureren.

Vunzige grappen

Wát een slechte keuze, vindt Angela de Jong. “Gordon snap ik echt totaal niet. K3: onschuldiger wordt het niet. En dan laat je een voormalige verslaafde die grossiert in vunzige grappigen het onschuldige K3 helemaal bezoedelen in al die liveshows”, zegt ze in de mediapodcast van het AD.

De hele familie-De Jong vindt het een afschuwelijke keuze. “Zelfs mijn 12-jarige zoon zei: ‘Snapt Gert Verhulst eigenlijk wel wat K3 is?’, toen hij las dat Gordon meedeed.”

Geen match

Het is gewoon geen match, legt Angela uit. “Bij Gordon denk je aan een hoop, maar niet aan een redelijk onschuldige meisjesband die zingt over het mooie zomerweer en je oma. De doelgroep is 7 jaar en ik heb nou niet het idee dat Gordon daar enorm veel feeling voor heeft.”

Mogelijk doet SBS 6 dit om Gordon er weer bovenop te krijgen. “Misschien is dat wel de reden. Dat ze Gordon erin gezet hebben zodat hij ook eens goede kijkcijfers heeft op SBS 6. Misschien is dat wel zo. Zo’n succes is hij op dat moment niet. Dat kun je een sneer noemen, maar het is een feitelijke constatering.”

Patty Brard

Vroeger zat Patty Brard in de jury. Die is toch ook vrij ordinair? “Ja, maar goed, Patty Brard had dan nog het geluk dat ze in een meidenband had gezeten. Patty Brard kon, maar Gordon niet. Ik vind het echt heiligschennis.”

Aan K2 Zoekt K3 mogen dit jaar niet alleen jongedames, maar ook jongeheren meedoen. Aangezien Gordon in de kijkjury zit, vreest Angela het ergste. “Ik gok op een jong jochie in een hele strakke Spandec-broek.”

Podcast

De mediapodcast van het AD:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Gordon een goede keuze voor K2 Zoekt K3?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen