Kinderlijke tv is nieuwe hype: BN’ers gaan met autootjes spelen op SBS 6

Na BN’ers die met legoblokjes spelen en BN’ers die hysterisch met elkaar knikkeren, komt er nóg een programma in het genre kinderlijke televisie: Car Wars, waarin sterren met autootjes gaan spelen.

Car Wars © SBS

SBS 6 spreekt van ‘een spectaculair nieuw raceprogramma’ uit de koker van John de Mol, de mediamiljardair die creatief gezien op eenzame hoogte staat in Hilversum. Het gaat om racen met kleine, radiografisch bestuurbare auto’s. “Ze rijden over water, vliegen van schansen en springen van hoge flatgebouwen.”

Flink aan de bak

Zes BN’ers krijgen elk een vaste en zeer ervaren remote control racer toegewezen als coach. “Deze race-cracks geven hun controller in handen van de BN’er en gaan ze trainen voor de opdrachten en races. En dat is hard nodig, want ze moeten flink aan de bak, elke aflevering krijgen ze drie pittige opdrachten voor hun kiezen.”

Hoe hoger de BN’ers eindigen, hoe meer geld zij winnen voor een zelfgekozen goed doel. “Ook de coach juicht bij winst: hoe beter zijn BN’er presteert, hoe meer hij verdient. Welke BN’er heeft alles onder controller en ontpopt zich tot een ware topcoureur?”

Geen afvalrace

Car Wars is geen afvalrace: in elke aflevering strijden de bekende racers voor de beste plek in het algemeen klassement. Hoe hoger ze aan het eind van de serie in dat algemeen klassement eindigen, hoe meer geld ze verdienen.

De BN’er die na alle afleveringen het klassement aanvoert, is de grote winnaar – net als het goede doel dat door hem of haar is gekozen.

Welke BN’ers meedoen en wie Car Wars zal presenteren wordt later bekendgemaakt. Het programma is dit najaar te zien, bij SBS 6.

Fragment

De aankondiging van Car Wars in de Shownieuws van gisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen