Peter R. de Vries onthult waarom hij altijd 500 euro op zak heeft

Peter R. de Vries heeft altijd 500 euro op zak, zodat hij in geval van nood direct contant een vliegticket zou kunnen kopen. “Dat is een filosofie van vroeger”, aldus de 64-jarige misdaadjournalist.

Peter R. de Vries © RTL

Het lijkt erop dat Jeroen van Koningsbrugge niet de enige BN’er is die elke dag rekening houdt met een soort eind der tijden. Waar Jeroen ergens in Nederland een voedselbunker heeft laten aanleggen, gelooft Peter R. de Vries er heilig in dat het goed is om met grote sommen contant geld op zak te lopen.

500 euro

Er zijn twee dingen die Peter altijd bij zich heeft: krentenbollen en een flinke waaier aan contant geld. “Ik heb altijd content geld bij me. Dat is een beetje van vroeger”, onthulde de misdaadjournalist gisteren in de talkshow van Humberto Tan.

Waarom loopt hij met zoveel geld rond? “Ik heb altijd een beetje de filosofie: als het écht nodig is, moet ik een vliegticket kunnen betalen om ergens naartoe te gaan. Ik heb altijd wel meer dan 500 euro bij me.”

Humberto reageerde zichtbaar verrast op de ontboezeming van Peter. “Oh, serieus?”

Dubbeltjes

Mede-tafelgast Jack van Gelder: “Oh, dat heb ik nooit. Ik heb wel minder, maar ik merk wel dat ik sinds de euro nooit meer kleingeld in mijn zak heb. Nooit meer. Ik had vroeger altijd een hele zak met dubbeltjes, kwartjes, guldens, weet ik veel, maar nooit meer. Ik sta ook altijd te kloten met: is het nou 1 of 2 euro? Dat is na twintig jaar wel heel stom.”

Humberto: “Daar is een oplossing voor. Dat heet een bril.”

Koningsbrugge

Even terug naar het thema paranoïde BN’ers: Jeroen van Koningsbrugge werd een paar jaar geleden behoorlijk op de hak genomen toen hij uit de kast kwam als complotdenker. Zo heeft hij het idee dat de Verenigde Staten zélf de Twin Towers hebben opgeblazen om oorlog uit te lokken. “En er is niks waaraan je meer geld kunt verdienen dan aan oorlog.”

Hij heeft allerlei bunkers met voedsel laten aanleggen. “Ik heb wel echt gevriesdroogde shit. Dat blijft 35 jaar goed. Verder heb ik de afgelopen negen jaar van alles verzameld. Van vishengels tot zo’n trapding waarmee je energie kunt opwekken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter R. de Vries loopt met 500 euro op zak om eventueel last minute een vliegticket te kunnen kopen. Onnozel of verstandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen