Eiwitmaatje Dave Roelvink wil excuses van de politie: ‘Wat is dit?!’

Fitnessinfluencer Mo Bicep, die zijn Lamborghini in de prak liet rijden door zijn maatje Dave Roelvink, is dinsdag ten onrechte aangehouden door de politie. Hij hoopt op excuses van het korps.

Mo Bicep © PowNed

Mo Bicep, die veel geld verdient met de verkoop van eiwitproducten, werd dinsdagochtend vroeg aangehouden bij zijn woning. “Er stond politie voor de deur uit het niets. Ik denk: die komen voor een samenwerking, maar dat doe je niet in de ochtend”, vertelt hij voor de camera van PowNed.

Aangehouden

Wat voor samenwerking? “Ik kreeg de dag ervoor namelijk een berichtje van de politie van: zou je iets voor de jongeren willen doen? Ik dacht: ja, dat lijkt me leuk, zet alles maar op de mail. De dag erna stonden ze in de ochtend bij mij voor de deur, maar dat was voor een andere samenwerking…”

De 30-jarige fitvlogger moest mee naar het bureau. “Vervolgens gingen we naar het politiebureau en werd ik een paar uur lang in een celletje vastgehouden. De laatste keer was misschien zeven jaar geleden dat ik daarin had gezeten, voor een ruzietje. Maar niet dat ik daar dagelijks langskom ofzo. Ik moest vingerafdrukken doen enzo.”

Op de vlucht

Mo was verbijsterd. Hij had die ochtend juist een belangrijke afspraak. Wat bleek? Hij leek op een bepaalde verdachte. “Op een gegeven moment lieten ze mij camerabeelden zien en jongen… Hij heeft geen baard, een spitsneus, ze hebben me gewoon beledigd: niet normaal.”

“Ik zei tegen mevrouw: ‘Ben ik dit, mevrouw?! Even serieus?! Is dit een grap of wat?’ Ze zei: ‘Nou, nu ik je voor me heb, zie ik wel dat je het niet bent.’ Ik zei: ‘Dat zei ik in de ochtend al tegen collega’s! Ik pleeg geen geweld tegen politie, tegen niemand niet en al helemaal niet tegen de politie!'”

Marokkaan

Nog steeds is Mo verbijsterd. “Die jongen leek totaal niet op een Marokkaan. Het is een Nederlandse jongen als het goed is. Hij had inhammen tot en met hier, hij had een spitsneus, geen baard en geen biceps! Ik was eventjes wat minder positief, maar ik zie altijd het positieve in het negatieve. Ik dacht: het zal ergens wel goed voor zijn.”

Hij hoopt op excuses. “Als ze mij excuses zouden aanbieden, dan zou ik mezelf wel een stuk beter voelen natuurlijk. Ze hebben gisteren gewoon gezegd: ‘Je bent het niet en je mag zo naar huis toe.’ Als ze me ook nog die excuses zouden aanbieden, dan zou ik zeggen: ‘Topwerk mannen.’ Zand erover.”

Fragment

Mo Bicep bij PowNed:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Mo Bicep het slachtoffer is van discriminatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen