Peter R. heeft altijd krentenbollen in auto: ‘Best lekker’

Peter R. de Vries heeft altijd een zak krentenbollen in de auto liggen. Hij vindt dat best lekker. Dat zegt de misdaadjournalist in gesprek met NPO Radio 1. Het heeft ook een diepere betekenis: De Vries maakt niet graag boterhammen klaar. “Mensen die lang met mij hebben gewerkt weten dat ik altijd een zak krentenbollen in de auto heb liggen, omdat dat iets is wat vrij lang goed blijft, waar je niets aan hoeft te doen en wat best lekker is. Ik ben een beetje lui in dat soort dingen.”

Veel mensen smeren ’s ochtends een boterhammetje en nemen die dan mee in een plastic- of rvs-trommel. “Ik ben niet iemand die ’s ochtends brood klaar wil maken of dat soort dingen.”

Daarom houdt De Vries het bij krentenbollen. “Al jarenlang heb ik altijd een zak krentenbollen bij me. Als je niet echt ergens kan lunchen, zijn er altijd een paar krentenbollen die je weg kan kauwen en dan heb je toch wat in je maag. Zo zit het eigenlijk.”

Een krentenbol is een rond broodje met krenten, soms ook met rozijnen. “Een krentenbol is best lekker en het is niet zo dat hij na een halve dag niet meer smaakt ofzo. Het is best prima.”

Lees ook: Peter R. de Vries: ‘Ik kreeg ook geen krentenbol’ (april 2018)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen