Özcan Akyol: ‘Ontslag Fidan Ekiz verdient geen schoonheidsprijs’

Het ontslag van Fidan Ekiz en Renze Klamer bij de talkshow De Vooravond verdient niet bepaald een schoonheidsprijs. Dat zegt hun BNNVARA-collega Özcan Akyol in zijn VARAgids-rubriek.

Renze Klamer en Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm, BNNVARA

Fidan Ekiz en Renze Klamer worden ingeruild voor het nieuwe duo Khalid Kasem en Sophie Hilbrand. Met het nieuwe duo hoopt BNNVARA dat de talkshow ‘urgenter’ wordt. De prijs is hoog: Fidan en Renze zijn er op een pijnlijke manier uitgezet. De presentatoren kregen het pas één dag voor hun ontslag te horen.

Boze leden

Er is veel kritiek op het schaamteloze ontslag van Fidan en Renze, ook binnen BNNVARA zelf. Die kritiek bereikt ook de lezersbrievenrubriek van de VARAgids, die wordt beheerd door Özcan Akyol. Briefschrijfster Ans vraagt naar zijn mening over het ‘asociale, bange gedrag’ van de omroep.

Özcan kijkt niet op van de boze brieven. “U moet weten, tot vorige week ontving ik maandelijks brieven van trouwe VARA-leden die het een vreselijk programma vonden en hun abonnement wilden opzeggen. Nu lees ik dezelfde voornemens, maar dan doordat de talkshow in de huidige vorm verdwijnt.”

Geen schoonheidsprijs

Je doet het eigenlijk nooit goed, wil Özcan zeggen. Al snapt hij de kritiek wel. “Inhoudelijk is het moeilijk om iedereen tevreden te houden. Ik kreeg veel brieven van leden die vonden dat er schandalig met het presentatieduo was omgegaan. Dat begrijp ik wel. Hun ontslag verdient geen schoonheidsprijs.”

“Alleen, om daarom weg te lopen bij een omroep: in uw eigen huwelijk gaat ook weleens iets mis. Toch? Wat ben ik akelig genuanceerd, hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen