Jack van Gelder maakt zich bij Humberto boos over PVV-boycot

Jack van Gelder heeft zich gisteren in de talkshow van Humberto Tan behoorlijk boos gemaakt over de formatie. Hij vindt het schandalig dat er nauwelijks met Geert Wilders’ PVV gepraat wordt.

Humberto Tan © Humberto

Het huidige formatieproces wekt gevoelens van ergernis op bij Jack van Gelder. “De irritatie neemt toe, hè? Wat ik nog steeds niet begrijp – en ik denk met mij een heleboel burgers in Nederland – is dat de een niet met die wil en de ander niet met die. (…) Ik vind het nu een kinderachtig zooitje. Het is niet meer te volgen”, zegt hij bij Humberto.

Gotspe

Er dreigt een kabinet met misschien wel vijf partijen. “Waar stem je nog voor? Voor een stukje komedie wat nu al heel lang duurt. Ze komen er met elkaar niet uit en uiteindelijk gaan ze dingen beslissen en datgene waar je op gestemd hebt laten ze na twee weken weer vallen, want anders kun je niet met elkaar werken.”

Op deze manier is de politiek een gotspe, vindt Jack. “Het is voor de normale burger onbegrijpelijk wat er gebeurt in Den Haag vind ik.”

‘Praat met PVV!’

Wat stelt hij voor? “Dat je in elk geval met alle partijen praat. Er wordt gezegd dat er een links blok moet komen, omdat de mensen dat willen. Dat hoor ik Ploumen zeggen, maar dat is niet zo, want er is ook een behoorlijk rechtse partij en of je daar nou wel of niet voor bent: er is ook een rechtse partij en die wordt überhaupt genegeerd.

Humberto Tan geschrokken: “Bedoel je de PVV bijvoorbeeld en Forum? Vind je dat ook daarmee onderhandeld moet worden?”

Jack: “Ik vind dat je met partijen waarop een heleboel mensen stemmen – en dat is dan niet Forum, maar in dit geval PVV en ik zeg helemaal niet dat ik een PVV-kiezer ben, zeker niet – je niet kunt zeggen: we negeren dat gewoon! Er zijn miljoenen mensen die op die partij hebben gestemd en die worden gewoon afgeschminkt.”

Frans oneens met Jack

PvdA-prominent Frans Timmermans, die ook aan tafel zat, reageerde verbaasd. “Ik vind het niet zo gek dat je over een partij zegt die mensen uitsluit of mensen het land uit wil hebben of bepaalde religieuze boeken wil verbieden, dat je daar niet mee in een regering wil zitten. Dat mag ik toch zeggen?”

Jack: “Dat mag je zeggen, maar je negeert daarmee miljoenen mensen.”

Eerlijk verhaal

Frans: “Welnee, je zegt tegen die miljoenen mensen: ‘Het spijt me, maar ik kan niet regeren met een partij die dat in zijn programma heeft staan, want ik vind niet dat je mensen in Nederland mag uitsluiten.’ Dat is toch een eerlijk verhaal?”

Jack: “Zeker, maar er is redelijk rechts gekozen en de linkse partijen kunnen straks gewoon meeregeren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen