Niels van Baarlen kotst op Angela de Jong: ‘Ze heeft hekel aan Talpa’

Radio Veronica-sidekick Niels van Baarlen ergert zich net als Rachel Hazes een versuffing aan Angela de Jong. Hij vindt het heel erg vervelend dat de opiniediva altijd zo negatief schrijft over Talpa.

Niels van Baarlen en Angela de Jong © William Rutten (l), Op1 (r)

Angela de Jong jaagt echt heel Hilversum op de kast met haar rake columns. In een wereld waarin ‘wat zie je er goed úúúit!’ de meest gehoorde kreet is, hebben ze helemaal geen zin in mensen die hun zeepbel doorprikken. Ook Niels van Baarlen wordt doodmoe van de kritiek van de tv-columniste. “Ze is altijd negatief over Talpa.”

Denigrerend

Niels begrijpt wel dat Rachel Hazes zo boos is over Angela’s column. Ze is denigrerend over de Hazesjes, vindt hij. “Dat deed Angela ook bij Lil’ Kleine. Daar maakte ze dan L*l Kleine van. De toko van Rachel Hazes noemt ze dan een theewinkeltje. Ze gebruikt dingetjes om op een denigrerende manier iets weer te geven. Dat is het doel uiteindelijk.”

Het is tijd dat de BN’ers opstaan tegen kritiek, vindt Niels. “Het punt is wel van: moet je je altijd maar onder laten pissen? Je hóeft Rachel Hazes niet te volgen.”

Zielig theewinkeltje

Het Amstelveense theekraampje van Rachel verdient meer respect, vindt Niels. “Rachel Hazes is die toko begonnen, dat moet ze zelf weten en de vraag is of je dat dan meteen neer moet zetten als een zielig theewinkeltje. Rachel zegt dan: ‘Hé joh, kom eens een keer hier langs en kijken wat we doen.'”

Niels vindt dat heel goed van Rachel. “Ik heb het soms ook wel met Angela de Jong hoor. Dat ik denk: pfoe, wie ben jij? Zij maakt of kraakt je.”

Humberto-hetze

Angela is gewoon een monster, wil Niels zeggen. “Zij heeft Humberto toen echt wel van de buis geschreven. Zij is toentertijd echt een hetze begonnen tegen Humberto. Elke dag, hè, ging het erover. Hetzelfde met Talpa.”

Zelf wordt Niels ook getroffen als Talpa-medewerker. “Het is niet omdat ik hier nu werk, maar al heeft Talpa een nieuw tv-programma op SBS wat zes miljoen kijkers scoort, dan zal ze nóg wel iets vinden om het af te poeieren. Zij heeft een t*ringhekel aan SBS.”

Hypocriet

De hypocriete Niels tot besluit: “Angela zoekt altijd wel iets dat ik denk van… Het is hetzelfde met Rob Goossens. Wie ben jij nou om iets te vinden van een ander programma?”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Wat doen wij hier dan?”

Nou, precies. Daar had meningenfabriek Niels van Baarlen niet van terug.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen