Matthijs van Nieuwkerk faalt op Vlaamse televisie: uitstapje mislukt

Het uitstapje van Matthijs van Nieuwkerk naar de Vlaamse televisie is faliekant mislukt. Zijn programma Popquiz was geen succes op de commerciële tv-zender VTM; een vervolg is zeer onwaarschijnlijk.

Popquiz © VTM

Matthijs van Nieuwkerk moet bij de publieke omroep tegenwoordig voldoen aan de salarisnorm van een karige 209.000 euro per jaar. Daarom is de presentator een stuk minder gaan werken bij BNNVARA. Met zijn uitstapje naar de commerciële televisie vulde de presentator zijn salaris een beetje aan.

Geen succes

Helaas voor Matthijs is er weinig kans dat hij wordt teruggevraagd, want de presentator kost een hoop, maar levert een beetje. De Popquiz begon in april al magertjes met 379.000 kijkers, maar de slotuitzending deed het vorige week al helemaal beroerd met slechts 155.000 kijkers. Buitengewoon lage kijkcijfers.

De Vlaamse tv-journalist Bram de Brabander stelt dat VTM hier absoluut niet blij mee is. “De kijkcijfers zaten zo rond de 200.000 à 300.000 per uitzending, dus een succes kunnen ze het niet noemen”, vertelt hij aan Shownieuws.

Onverwacht

Het komt volgens Shownieuws-presentatrice Airen Mylene behoorlijk onverwacht. “Dat had ik niet verwacht, dat het geen succes zou worden.”

Collega Bart Ettekoven: “Ja, Matthijs is heel populair in België, dus wat dat betreft is het wel een verrassing.”

De verklaring is volgens Bram de Brabander dat Vlaamse mensen liever naar Vlaamse tv-sterren kijken dan naar Nederlandse.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen