Johan Derksen slacht CDA af op SBS 6: ‘Hypocriet en naar partijtje’

Johan Derksen is helemaal klaar met het CDA, nu Pieter Omtzigt zich genoodzaakt ziet om uit de partij te stappen. Het is een ‘nare’ en ‘hypocriete’ club, zei Johan gisteren in De Oranjezomer op SBS 6.

Pieter Omtzigt en Johan Derksen © RTL, SBS

Pieter Omtzigt gaat na achttien jaar verder als onafhankelijk Kamerlid. “Dit vind ik een heel serieus onderwerp, want die man is structureel kapotgemaakt door zijn eigen partij. Een paar jaar geleden werd hij plotseling op een onverkiesbare plaats gezet op de lijst, omdat ze van hem af wilden. Toen heeft hij het gered met voorkeurstemmen”, aldus Johan.

Hypocriet partijtje

Het is volgens Johan maar goed dat Pieter, die de toeslagenaffaire aan het licht bracht, opstapt bij het CDA. “Ik wens die man alle succes van de wereld en ik hoop dat alle mensen die een voorkeursstem aan hem gegeven hebben meegaan, weg van het CDA, want dat is een heel hypocriet, naar-christelijk partijtje geworden.”

De huidige CDA-top is niet te pruimen, vindt Johan. “Die Wopke begin ik een steeds grotere farizeeër te vinden, want die Wopke heeft altijd geroepen toen hij minister was: ‘Ja, ik ben een beleidsbepaler en geen politicus.’ Omtzigt was beloofd dat als De Jonge zou afhaken door drukke werkzaamheden, dat híj de nieuwe man wordt.”

‘Hugo is ge°l van zichzelf’

Dat is nooit gebeurd. “Toen Wopke de kans kreeg om gauw op die stoel te gaan zitten, was hij plotseling ook een politicus en koos hij gewoon voor zichzelf. Terwijl hij wist dat het Omtzigt beloofd was.”

“En die De Jonge is zo ge°l van zichzelf met die rare schoenen van hem. Die vindt het heerlijk om in de publiciteit te staan en het volk toe te spreken. Het is de zoon van een dominee. De Jonge en Wopke hebben die man zó laten vallen. Als het kerels waren, waren ze in de auto gestapt en naar Enschede gereden van: kom, we praten dit uit en gaan gewoon weer verder.”

Slangenkuil

Pieter stelt dat zijn positie onhoudbaar werd door het uitlekken van zijn vernietigende analyse via GeenStijl. Johan: “Een of andere gek heeft het laten lekken, want ze naaien elkaar allemaal binnen die partij. Het enige wat hij kan doen, is uit deze slangenkuil vluchten.”

Als hij erop gewezen wordt dat Sywert van Lienden ook bij het CDA-kamp hoort, zegt Johan: “Dat zal geen toeval zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen