Luuk Ikink vreest salariskorting: ‘Hoe ga ik nu onderhandelen?!’

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vreest nu al voor zijn volgende contractonderhandelingen. Hij vraagt zich af hoe hij die in moet gaan als zijn werkgever RTL straks geen volwaardige concurrent meer heeft.

Luuk Ikink © RTL Boulevard

Het ziet er niet goed uit voor de tv-sterren van Nederland: de grote concurrenten RTL en Talpa willen met elkaar fuseren, waardoor de onderhandelingspositie van BN’ers extreem verslechtert. Hun salarissen zullen flink instorten, omdat het straks stikken of slikken is: werken bij RTL of voor een hongerloon (209.000 euro per jaar) buffelen bij de NPO.

RTL-bijeenkomst

Luuk Ikink en zijn RTL-collega’s zijn gisteren bijgepraat door de directie van de zender. “We hadden vanmiddag een soort bijeenkomst met alle presentatoren. Sven Sauvé en Peter van der Vorst waren daar ook bij. We werden een beetje ingelicht over wat er gaat gebeuren. Wij wisten ook van niets tot gisteren dit tijdstip. We hoorden het hier.”

Wat hebben Sven en Peter verteld aan de RTL-sterren? “Daar is ook niet verschrikkelijk veel verteld. Wat in de persberichten stond wisten we al en dat is daar ook verteld. Er is ook verteld: ‘We kunnen niet meer zeggen, want er mag ook niet meer verteld worden, omdat die fusie nog niet rond is.'”

Luuk Ikink bezorgd

Luuk Ikink beseft zelf ook dat het straks over is met de megasalarissen in tv-land. “Jij komt een beetje uit de financiële wereld, hè? Hoe moet ik zometeen mijn contractonderhandelingen ingaan? Daar ben ik wel benieuwd naar”, vroeg hij gisteren aan zijn Boulevard-collega Rob Goossens.

Rob daarop: “Je kunt in elk geval niet meer zeggen: ‘John de Mol belde net en er moet een nulletje bij.’ Ik ga er niet vanuit dat ze meteen zeggen dat overal strepen doorheen worden gezet, maar we raken wel met z’n allen een mogelijkheid kwijt om die concurrentie uit te buiten.”

Chantal Janzen

Veel mensen maken zich zorgen in Hilversum, weet Rob. “Iedereen vindt het toch wel reuze spannend, want we weten natuurlijk nog niet zo heel erg veel.”

RTL Boulevard opende gisteren ook met die BN’er-stress. Presentatrice Vivienne van den Assem: “De grote sterren van RTL en Talpa hebben er inmiddels een nachtje over kunnen slapen, maar vandaag moet er bij Linda, Chantal, Gerard en Gordon één grote vraag door het hoofd spoken: wat betekent de mogelijke fusie voor mijn tv-carrière?”

Chantal Janzen

Er hebben zich nog weinig tv-sterren uitgelaten over de voorgenomen fusie tussen RTL en Talpa. Chantal Janzen gaf gisteren wél een schriftelijke reactie aan Boulevard: “Ik ben er dezer dagen alleen nog maar trotser op geworden om te mogen werken bij de RTL Group. Deze overname door RTL bewijst nog meer dan ooit hoe sterk RTL Nederland is.”

Kijken hoe Chantal erin staat als ze straks de helft van haar salaris moet inleveren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Luuk Ikink leuk als presentator van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen