Frits Barend over ontslag Fidan Ekiz: ‘BNNVARA is heel eng bezig’

Frits Barend vindt het belachelijk dat Fidan Ekiz eruit is gewerkt bij De Vooravond. Hij vindt het ‘heel eng’ dat BNNVARA presentatoren ontslaat die niet de mening van de omroep verkondigen.

Frits Barend en Fidan Ekiz © NPO

Renze Klamer en Fidan Ekiz zijn ontslagen als presentatoren van De Vooravond, omdat het dagelijkse NPO 1-programma onder hun leiding niet urgent genoeg zou zijn. Veel mensen denken echter dat BNNVARA niet blij was met de politiek-incorrecte meningen die Fidan in de uitzendingen verkondigde.

‘Het is heel eng’

Ook Frits Barend vermoedt dat. Vroeger maakte hij de talkshow Barend & Van Dorp en bemoeide niemand zich ermee, vertelt hij aan Veronica Superguide. “Het boeide RTL niets wat wij vonden, of we links of rechts waren. Als we maar een leuk programma maakten. Bij BNNVARA geldt dat dus niet. Je moet voldoen aan hun eisen. Dat is heel eng.”

Hij vervolgt: “Het geheel vrije denken, wat in een liberale samenleving hoort, en waarbij links en rechts met elkaar in debat gaan, lijkt onder druk te staan. Je moet voldoen aan wat de voorzitter van de club vindt en de opvolger of opvolgers staan vaak al klaar, zo ook bij Renze en Fidan.”

Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen, die een rubriek had in De Vooravond, komt ook aan het woord in het Veronica-artikel. Hij heeft geen zin om in de media in de bres te springen voor Fidan en Renze.

“Ik ga er niets over zeggen. Wat niet wil zeggen dat ik er niets van vind. Maar ik ben geen barricadefiguur. Nu is er een soort volkshysterie ontstaan, die ik erg vermoeiend vind.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De meeste mensen stemmen rechts-conservatief. Vindt u daarom dat minstens de helft van de NPO een rechtse signatuur moet hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen