Jochem van Gelder haalt uit naar tv-kindje John de Mol: ‘Onbegrijpelijk’

Jochem van Gelder begrijpt er helemaal niets van dat zijn voormalig werkgever John de Mol zoveel succes heeft behaald met zijn knikkershow Marble Mania. “Ik begrijp dat gewoon echt niet.”

Jochem van Gelder © SBS, Elvin

Marble Mania begon in januari en was onverwacht een instant kijkcijferhit op SBS 6: alle zeven afleveringen hebben ruim boven de miljoen kijkers gescoord. De mensen waren erg geïnteresseerd in knikkerende BN’ers als Wesley Sneijder, Kees Tol, Frank Dane en John de Wolf. Dat klinkt allemaal heel merkwaardig en dat is het volgens Jochem van Gelder ook.

‘Marble Mania is Zapp-tv!’

Jochem vindt het echt heel erg gek dat de knikkershow zo goed scoorde, vertelt hij aan Veronica Superguide. Op de vraag van welk succesnummer hij niets snapt, zegt hij: “Marble Mania. Ik begrijp gewoon niet hoe dat programma miljoenen kijkers kan trekken.”

Het is eigenlijk helemaal niet geschikt voor een volwassen tv-zender als SBS 6, vindt Jochem. “Als je het mij vraagt, zou ik zeggen: knikker het naar Zapp en maak er een halfuur van. Maar op primetime op een commerciële zender? Nee.”

Lange tenen

Met deze uitspraken zal Jochem zijn oud-baas John ongetwijfeld op zijn teentjes trappen. Wanneer voelde hij zichzelf voor het laatst op zijn teentjes getrapt? “Boudewijn Büch schreef ooit een column over mij in de Nieuwe Revu. Ik was te blij, kinderachtig en nep vond hij.”

Dat vond Jochem verschrikkelijk om te horen. “Het was de eerste keer dat ik te maken kreeg met een kritische beoordeling en ik was echt op m’n teentjes getrapt. Ik heb ‘m zelfs een brief gestuurd.”

Ruzie met John

Terug naar de sneer van Jochem aan John: die komt niet helemaal uit de lucht vallen. De heren zijn in 2017 namelijk heel erg slecht uit elkaar gegaan. Hij weigerde tijdens zijn laatste SBS 6-jaar meerdere programmavoorstellen van John, waaronder een programma waarvoor hij langdurig naar het buitenland moest.

Vervolgens deed hij wél mee aan Wie is de Mol. “Talpa belde meteen. ‘Bij ons weiger je en nu ga je wel dit in Amerika doen?’ Dat ik toen drieënhalve week ben weggeweest, was voor De Mol de druppel. Wie is de Mol is de reden geweest dat ik door De Mol werd ontslagen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen