Henny Huisman kapotgemaakt in RTL Boulevard: ‘Wat een zielige man’

De nieuwe biografie van Henny Huisman is gisteren echt volledig afgekraakt in RTL Boulevard. Tv-kenner Rob Goossens liet werkelijk geen spaan heel. “Het is toch een beetje een zielige man.”

Henny Huisman en Rob Goossens © RTL Boulevard

Henny Huisman heeft een jaar lang lopen roeptoeteren dat hij zijn ontdekking Marco Borsato aan de schandpaal zou nagelen in zijn nieuwe biografie en allemaal namen van minnaressen naar buiten zou brengen, maar niets is minder waar. Het is gewoon een ongelooflijk saai boek, vindt tv-kenner Rob Goossens.

Kinderachtig

Er zitten vijf pagina over Marco Borsato in, aldus Rob. “Ik heb het gelezen en al die vijf pagina’s gespeld en er staat dus voor geen cent aan interessante informatie over Marco Borsato in. Ik had aanvankelijk het idee dat ik aan het eind van het boek Henny Huisman heel sympathiek zou vinden en Marco Borsato heel erg niet, maar het is eigenlijk andersom.”

Het blijkt dat Henny zo boos is op Marco omdat hij een keer niet op zijn verjaardag kwam. Dat klinkt nogal kinderachtig en dat is het natuurlijk ook wel een beetje. Het rechtvaardigt in elk geval niet dat Henny de zanger nu al een jaar lang aan het affakkelen is in de media. Maar in het boek vallen de passages over Marco dus alleszins mee.

‘Er staat niks in dat boek!’

Boulevard-host Luuk Ikink verbaasd: “Zou het kunnen dat al die informatie over Marco Borsato die ons toch een jaar lang beloofd is er aan het eind toch is uitgescheurd? Van: het is toch niet zo heel sympathiek om dit mee te nemen, laten we het niet doen.”

Rob hoopt van wel. “Ik hoop het eigenlijk, want dan lag er in elk geval íets aan interessant materiaal. Ik moet heel eerlijk zeggen: het is best wel een dik boek, maar er staat überhaupt niet zo veel in. Het lettertype is groot en de regelafstand ook.”

Zielige man

Luuk: “Dat kan toch niet, want het is toch Henny Huisman?”

Rob: “Het gaat over zijn carrière en het klinkt nu net alsof ik heel zuur moet zijn over Henny Huisman – en dat vind ik ook heel vervelend, want het is een televisie-icoon – maar dit boek eert hem eigenlijk niet. Aan het eind van het boek heb je toch een beetje het gevoel: het is toch een beetje een zielige man, die de aandacht voor zijn biografie nog even nodig heeft op zijn oude dag.”

Miskend

Het is echt een slechte biografie, aldus Rob. “Er zijn de afgelopen tijd echt zoveel goede biografieën verschenen en dit is gewoon een mislukt biografieproject. Ik ben heel benieuwd wie hier plezier aan gaat beleven.”

Bart Ettekoven van Shownieuws vindt het vooral vermoeiend dat Henny in het boek weer zo miskend doet. “Misschien moet hij er eens over ophouden om dit constant te benadrukken in alle interviews en ook weer in dit boek. Hij is altijd aan het mopperen dat hij niet gehoord wordt. Dat is nu ook weer.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Henny Huisman graag terug op de buis met een eigen show?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen