Deze zes BN’ers zitten volgens Angela de Jong op de schopstoel

Angela de Jong doet vrolijk mee aan het speculeren over welke BN’ers de fusie tussen RTL en Talpa niet gaan overleven. Ze noemt zes bekende Nederlanders, waarvan er vijf bij SBS 6 zitten.

Angela de Jong © Jinek

De televisiewereld zal nooit meer hetzelfde zijn als RTL en Talpa daadwerkelijk mogen fuseren. Met nog maar één commerciële zendergroep in Nederland zal er een enorme kaalslag plaatsvinden in de BN’er-wereld. Niet alleen moeten ze salaris inleveren, maar ook zal er lang niet voor iedereen meer een plekje zijn.

Gordon en Jan

Welke BN’ers gaan er sneuvelen? Angela de Jong doet een voorzetje in haar nieuwste column in het AD. Ze noemt zes sterren in het bijzonder: Gordon, Wendy van Dijk, Lieke van Lexmond, Jan Versteegh, Albert Verlinde en Kim-Lian van der Meij. De namen van Gordon en Jan werden vanochtend ook al genoemd door mediastrateeg Evert Bronkhorst.

Misschien kunnen zij aan een soort VIP-versie van De Gouden Kooi meedoen, tipt Angela. “Wie zijn collega’s binnen zes weken – al mag het ook best zes maanden zijn – weet weg te pesten uit de luxevilla, mag nog een jaartje bij het nieuwe RTL blijven. Om bijvoorbeeld Astro TV te presenteren.”

Albert reageert

Van dit zestal is Albert de enige die tot nu toe gereageerd heeft op de megafusie in tv-land. Hij zegt in het AD inderdaad op ontslagen te rekenen. “Ik ga daar niet over, maar er zal natuurlijk gekeken worden naar dubbele functies.”

Hij heeft de ijdele hoop dat tv-sterren gespaard worden. “Ik denk meer, en ik wil daar geen waardeoordeel over geven, aan de mensen op de administratie, financiën en overhead. Daar zal naar gekeken worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke van de zes BN'ers ziet u het liefst van tv verdwijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen