Imca Marina luidt noodklok: ‘Songfestival wordt te nichterig’

Imca Marina vindt dat we heel erg moeten oppassen dat het Eurovisie Songfestival geen ‘nichtenfeestje’ wordt. Het is een feest voor iedereen en niet alleen voor homo’s, briest ze in de Party.

Imca Marina © Op1

Het staat Imca steeds meer tegen dat het Eurovisie Songfestival een soort ontplofte versie van de Reguliersdwarsstraat is geworden. Ze is geen fan meer van het muziekfestival. “Ik heb er namelijk flink wat kritiek op”, vertelt ze in het weekblad. De acts zijn flauw en overdreven, meent ze. “En behoorlijk nichterig, met hier en daar een dragqueen.”

Homomoeder

Wat is daar mis mee? “Als vrouw die in 2000 tot de eerste homomoeder van Nederland uitgeroepen is, heb ik daar uiteraard helemaal niets op tegen, maar het Songfestival moet wel van álle mensen zijn. Het moet niet doorslaan naar één kant, dat een liedje alleen maar goed is als alle homo’s het goed vinden.”

Het is een Europees muziekfestival en niet dragshowbar De Lellebel, wil de zangeres zeggen. “Jongens, hou nu toch eens op, denk ik dan.”

Uiterlijk vertoon

Het Songfestival moet terug naar waar het uiteindelijk allemaal om draait: de muziek, aldus Imca. “Het draait tegenwoordig allemaal om uiterlijk vertoon, zoals de kleding en de act. Gelukkig zitten er wel nog heel mooie stemmen en liedjes tussen, maar die winnen vaak niet. Ik vind dat niet eerlijk.”

Het is bovendien te veel een jongerenfeest geworden, besluit Imca. “Positief is wel dat nieuwe, jonge talenten op het Songfestival kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Dat neemt echter niet weg dat oudere artiesten, als ze goed genoeg zijn en het lied fantastisch is, ook nog steeds de kans moeten krijgen eraan mee te doen.”

Songfestival

Het Eurovisie Songfestival vindt op 18, 20 en 22 april plaatst in Rotterdam en zal rechtstreeks worden uitgezonden op NPO 1. De onttroning van Imca Marina als homomoeder staat naar verluidt volgende week op het programma bij OUTtv.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen