Boek gravin Eloise afgekraakt op SBS 6: ‘Wat lees ik in hemelsnaam?!’

Het boek van gravin Eloise, Learning By Doing, is gisteren behoorlijk afgekraakt in het tv-programma Shownieuws op SBS 6. “Wat lees ik in hemelsnaam?!”, vroeg één van de showbizzexperts zich af.

Gravin Eloise © Tijd voor MAX

Gravin Eloise, die laatst voor het eerst in een talkshow zat, heeft een boekje uitgebracht waarin ze over allerlei oppervlakkigheden schrijft. “Het is in vier delen opgebouwd: over haar studentenleven, kleding, voeding en look and feel”, legde lifestyledeskundige Marije Knevel gisteren uit in Shownieuws.

‘Een licht boek’

Marije heeft het hele boek gelezen, maar ze was niet erg onder de indruk. “Ik vind dat zij het heel goed doet dat zij zo’n personality is geworden in best wel korte tijd en lekker bij zichzelf blijft, lekker positief is en haar eigen koers vaart. Ze is 19 jaar oud. Ik vind het dus echt te gek en het boek is ook heel erg leuk.”

Een enorme inleiding om met een ‘maar’ te komen. Die kwam er uiteindelijk wél: “Ik vond het een beetje een licht boek.”

Collega Bart Ettekoven, de hoofdredacteur van Weekend: “En daarmee druk je je zacht uit.”

‘Wat lees ik in hemelsnaam?!’

Eloise is veel te snel geweest met het schrijven van een boek, aldus Marije. “Ik bewonder Eloise oprecht echt dat ze dit doet, maar ik dacht: misschien als je twee jaar wacht en net iets meer mee hebt… Maar aan de andere kant heeft ze een heel jonge doelgroep en voor hen kan het misschien heel waardevol zijn.”

Bart vindt het echt een mager boek. “Ik ben een man van 50 en ik ben de doelgroep niet, dus het is niet zo raar dat ik na vijf minuten denk: wat ben ik in hemelsnaam aan het lezen… Hoe prinses Laurentien, haar moeder, de wentelteefjes het beste bakt… Met suikerbrood.”

Een beetje saai

Het heeft Bart niet geboeid. “Wat het een beetje is en daar staat ze zich ook op voor, van: wij zijn helemaal geen bijzonder gezin, wij zijn heel gewoon. Wij weten allemaal jongens: gewoon is een beetje saai.”

Marije: “Het is vooral voor jonge meiden onder de 18 die zichzelf gaan vinden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen