Beau houdt getergde Henny Huisman tegen: ‘Niet Marco Borsato bashen!’

Henny Huisman hing gisteren in de talkshow Beau weer enorm de miskende tv-vedette uit. Hij werd op een gegeven moment zelfs door de gastheer gemaand om niet Marco Borsato te gaan bashen.

Henny Huisman en Beau van Erven Dorens © Beau

De immer getergde Henny Huisman is een van de weinige presentatoren die zich er nooit bij heeft neergelegd dat de showbizzwereld een harde wereld is. Hij voelt zich door alles en iedereen miskend, bijvoorbeeld die RTL, die hem ooit inruilde voor Idols. Maar ook door Marco Borsato, die niet naar zijn vijftigste verjaardag wilde komen.

Tirade van Henny

Zo’n twintig jaar later moet Marco dat bekopen met een wekelijkse tirade van Henny Huisman. Hij blijft overal maar roepen wat voor een egoïst de zanger is en hij dreigde maandenlang om in zijn biografie uit de school te klappen over al zijn affaires. Nou, dat is niet gebeurd, concludeerde Beau van Erven Dorens gisteren in zijn talkshow.

Beau interviewde Henny over zijn boek en gaf aan dat hij de passages over Marco wel mee vindt vallen. Wat zit Henny zo dwars? “Marco heeft destijds ontzettend gesmeekt om mee te doen aan de Soundmixshow en toen we wat gingen terugvragen, wilde hij er niets meer mee te maken hebben. Dan was het niet meer de ‘policy’ om terug te kijken.”

Boos over verjaardag

Het zit Henny echter het meest dwars dat Marco niet kwam opdagen bij zijn vijftigste verjaardag. “André van Duin deed mee, Ron Brandsteder ook, álle sterren deden mee. Het was een heel groot feest. En dat werd achter mijn rug georganiseerd. Hij wilde het echter niet. Hij wilde niet op camera zeggen: ‘Henny van harte gefeliciteerd met je vijftigste verjaardag.'”

Beau: “Waarom dan niet?”

Henny: “Ja… Dat was de policy van toen?”

Irritatie

Kamerboerin Caroline van der Plas: “Heb je het er ooit nog met hem over gehad?”

Henny: “Weet je wat het is, dat blijft dan een soort irritatie, dat je denkt: wat kinderachtig. Uiteindelijk sleet het ook wel weer, maar ja…”

Beau: “Het zegt ook iets over jou dat je het zo erg vindt. Het is toch een niemendalletje?”

Henny: “Ja, maar er zit nog wel wat meer aan vast. Er staat in het boek nog meer.”

Marco-bashen

Beau vroeg zich af waar Henny dan op doelt. “Wat is dan hetgeen wat je het meest gênant vindt?”

Henny: “Ik ben altijd heel erg trouw aan mensen en dat is hij dus blijkbaar niet. Hij gooit bijvoorbeeld zo iemand aan de kant die in een inrichting terechtkwam. Die is nooit meer de oude geworden. Dan heb ik het over een geluidstechnicus, waar hij járen mee werkte.”

Hier trok Beau de grens. “Laten we niet Marco gaan bashen. Ik vroeg het je wel, maar ik wil eigenlijk zeggen: ‘Het viel wel mee.'”

Fragment

Henny Huisman bij Beau:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Henny Huisman blijft Marco Borsato maar door het slijk halen. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen