‘Anita Witzier in beeld als opvolger Talitha Muusse bij Op1’

Anita Witzier is in beeld voor de opvolging van Talitha Muusse als presentatrice van de talkshow Op1. Ze heeft vorige week een screentest opgenomen, onthult Angela de Jong in haar eigen podcast.

Anita Witzier © Stijn Ghijsen

De KRO-NCRV heeft begin dit jaar meegedaan aan Op1 met het duo Sven Kockelmann en Talitha Muusse, maar zij vertrok bij de talkshow omdat ze heel erg begon te rellen. Nu is Sven over, maar hij mag niet alleen presenteren. Het format van Op1 is dat er één mannetje zit en één vrouwtje, dus moet er een vrouw worden gezocht voor Sven.

Anita en Anna

Er worden een aantal mogelijkheden onderzocht voor als KRO-NCRV na de zomer weer aanhaakt bij Op1, onthult Angela de Jong in de mediapodcast van het AD. “Weet je met wie hij nu aan het testen is? Ik hoorde dat er vorige week screentests zijn geweest met Anita Witzier en Anna Gimbrère.”

Anna zal niet bij veel mensen een belletje doen rinkelen. De wetenschapsjournaliste is bekend van het programma Pointer, dat ze samen met Teun van de Keuken presenteert. Ze werd in 2019 door de Volkskrant uitgeroepen tot mediatalent van het jaar.

‘Dat is zó fout’

Podcasthost Manuel Venderbos vindt het opvallend dat Anita kans maakt. “Anita snap ik dan nog wel, want die kan dan wat meer de showy onderwerpen voor haar rekening nemen.”

Collega Dennis Jansen: “Human interest?”

Angela: “Dat kan, maar aan de andere kant denk ik: zet er gewoon iemand neer in zo’n talkshow die ook de zware onderwerpen kan doen. Ik vind het altijd zo van: dan zit er een man voor de inhoud en een vrouw voor de lichtere onderwerpen. Dat vind ik ook zo fout.”

Ghislaine Plag

En hoe zit het dan met Ghislaine Plag? Zij is dé grote vrouwelijke ster van NPO Radio 1, maar wordt structureel ondergewaardeerd. “Ik hoop het van harte voor haar, maar ik heb hier meerdere bronnen voor en die noemen geen van allen Ghislaine Plag”, aldus Angela.

Collega Marcus den Blanken: “Dat zou een logische naam zijn.”

Anita wil wel

Van Anita is in elk geval bekend dat ze het wel ziet zitten. “Het lijkt me spannend en ook leuk, want het is live, je voert gesprekken met z’n tweeën en elke dag is anders, met weer nieuwe gasten”, zei ze vorig jaar.

“Met wie ik mijzelf een koppel zie vormen? O, dat vind ik lastig om te zeggen, want om de juiste synergie en chemie te hebben met iemand is niet iets vanzelfsprekend. Zélfs niet met iemand die je zelf heel leuk vindt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Anita Witzier in Op1. Een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen