Wordt Arjen Lubach de Lucky TV van talkshow Op1?

Het zou zomaar kunnen dat Arjen Lubach de slotrubriek van Op1 gaat verzorgen, net zoals Lucky TV de slotrubriek is van de talkshows Beau en Jinek. Dat speculeert Angela de Jong in haar podcast.

Arjen Lubach © VPRO

Arjen Lubach keert in 2022 terug op televisie. Hij zal van maandag tot en met donderdag een bijdrage gaan leveren aan NPO 1, onthulde de publiekstrekker vorige week. Buiten dit gegeven om ontbreekt echt íeder feit over het nieuwe Lubach-project. Het leidt tot flinke speculaties in de mediapodcast van Angela de Jong en haar AD-collega’s.

Wat voor show?

Een dagelijkse Zondag met Lubach gaat het sowieso niet worden, voorspelt Angela. Ze wijst op de enorme kosten die met een dagelijks satirisch programma gepaard gaan. “Het lijkt me heel duidelijk dat wat hij deed op zondagavond niet vier keer per week achter elkaar kan doen.”

Collega Dennis Jansen: “In elk geval satire volgens mij. Dat kan haast niet anders. Verder weet ik het ook eigenlijk niet. Misschien weet hij het zelf ook nog niet helemaal.”

Uitzendtijdstip

Het uitzendtijdstip is ook nog onduidelijk. Dennis: “Als je ’s avonds Op1 hebt en in de vooravond De Vooravond of M, dan heb je tussendoor volgens mij satire. Dat kan niet anders. Het kan geen serieus talkshowprogramma worden.”

Collega Marcus den Blanken: “Wat ik zat te denken: Op1 begint natuurlijk rond 22.30 uur en hij hoeft natuurlijk geen uur te maken, maar een half uur. Dan kun je het tijdslot tussen 22.00 en 22.30 uur nemen. Dat lijkt mij de meest logische tijd voor hem.”

Lucky TV van Op1

Angela denkt van niet. “Maar dan krijg je weer drie programma’s voor Op1, wat eigenlijk niet de bedoeling was. Ze hebben juist één zo’n programma geschrapt omdat ze wilden bezuinigen op NPO 1.”

Dan oppert ze de suggestie dat Arjen de Lucky TV van Op1 wordt. “Het kan ook de Lucky TV worden van Op1. Dat hij elke dag vijf minuten doet. Maar dat zou zonde zijn van zijn talent. Het is natuurlijk wel iets waar we met z’n allen naar uitkijken.”

Podcast

De podcast van Angela de Jong kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arjen Lubach vijf minuten per dag op televisie. Zou u dat een teleurstelling vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen