Elf jaar na dato: Art Rooijakkers rakelt Sieneke-trauma op

Art Rooijakkers rakelt vanavond het foute verleden van Nederland op het Eurovisie Songfestival op. Hij laat Sieneke Peeters aan het woord, die een van de laatste écht slechte inzendingen was.

Sieneke Peeters en Art Rooijakkers © RTL

Nederland zag het Eurovisie Songfestival tot 2013 als een jaarlijks kamikaze-uitje. We stuurden echt de verschrikkelijkste liedjes naar het muziekfestijn: van Treble die een verzonnen taaltje krijste tot de valse Joan Franka met haar indianentooi. Het dieptepunt was zonder twijfel Sieneke Peeters met haar liedje Sha-la-lie in 2010.

Nationaal trauma

Sieneke werd door haar stieftante Marianne Weber wijsgemaakt dat het een goed idee was om met een fout liedje van Vader Abraham op het Eurovisie-podium te gaan staan. Het leverde Nederland een nationaal trauma op: zou het ooit nog goed komen met ons land op dit Europese megapodium?

Als donderslag bij heldere hemel werd de boel in 2013 gered door Anouk en sindsdien viert Nederland grote successen op het liedjesfestijn. Net nu we al die baggerliedjes van vroeger een beetje vergeten zijn, rakelt Art Rooijakkers de Sieneke-misère vanavond weer op in zijn tv-programma op RTL 4.

Sieneke moppert

Art interviewt Sieneke in de seizoensopener van Iedereen Had Het Erover. Wat blijkt nou? Zelf heeft de zangeres ook een trauma van haar eigen liedje. Nou ja, van de reacties op haar liedje dan. “Het heeft me echt wel wat gedaan. Het raakt je zeker. Ik denk dat de kritiek en het gevoel pas later is gekomen zeg maar.”

“Dan ga je het beseffen eigenlijk. Toen had ik wel zoiets van: ohhhh. Toen vond ik het best wel erg eigenlijk dat mensen dat allemaal over mij gingen zeggen. Toen vond ik dat best wel erg ja. Maar op dat moment… Ik leefde mijn droom.”

Fragment

Een fragment van de mopperende Sieneke:

Iedereen had het erover

Iedereen Had Het Erover met Sha-La-Sieneke is om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen