VI-heren worden nieuwe Meilandjes, gaan SBS 6 vollédig domineren

SBS 6 verlegt de focus deze zomer van de Meilandjes naar de mannen van VI. Wilfred Genee en zijn collega’s Johan Derksen en René van der Gijp gaan de zender twee maanden lang vollédig domineren.

René van der Gijp, Wilfred Genee, Hélène Hendriks en Johan Derksen © William Rutten

Het was al bekend dat de mannen van VI deze zomer twee maanden lang dagelijks – dus zonder weekendpauze – op de buis zullen verschijnen bij SBS 6, maar nu zijn alle details naar buiten gebracht. En daaruit blijkt dat de zender deze zomer zo ongeveer omgedoopt wordt tot VI 6.

De Oranjezomer

De eerste aflevering van De Oranjezomer, zoals de dagelijkse liveshow gaat heten, is op 10 juni. Tijdens het EK Voetbal vormt het markante Slot Zeist het decor. De uitzending begint dagelijks om 22.55 uur, direct na het EK-duel van die avond. Daarom verhuist Shownieuws naar prime time.

Een dag later begint ook de dagelijkse vroege uitzending van De Oranjezomer, van 20.00 tot 20.45 uur. Deze show is bedoeld om vooruit te blikken op EK-wedstrijden, maar staat ook op het menu als er geen wedstrijd gespeeld wordt. SBS 6 wijst erop dat naast voetbal ook de kabinetsformatie en gebeurtenissen in entertainmentland worden besproken.

Vaste en wisselende gasten

VI-mannen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zullen ‘wisselende en terugkerende gasten’ ontvangen, zoals Hans Kraay jr. en Jan Boskamp. “Ook schuiven geregeld coryfeeën uit de voetbalwereld aan zoals Dick Advocaat. Ook columnist Marcel van Roosmalen zal regelmatig een bijdrage leveren in De Oranjezomer.”

Hélène Hendriks fungeert als vliegende kiep. “Dagelijks brengt zij vanaf locatie of vanuit de studio in Slot Zeist het laatste nieuws over Oranje”, aldus de zender. “Danny Vera, The Clarks, Erwin Java én diverse gastartiesten verzorgen de muzikale omlijsting.”

Deel twee

Na de EK-finale op 11 juli verhuist De Oranjezomer van Slot Zeist naar Droompark de Zanding in Otterlo. Op deze locatie wordt in een dagelijkse show van een uur – van 21.30 tot 22.30 uur – naast bijzondere gebeurtenissen in binnen- en buitenland de laatste week van de Tour de France besproken, gevolgd door de Olympische Spelen.

Michael Boogerd is vaste gast bij de uitzendingen rondom de Tour de France. Meer informatie over onder andere de gasten die aanschuiven, volgt later.

91 uur live-tv

Ervan uitgaande dat de late uitzendingen van De Oranjezomer tijdens het EK Voetbal een uur duren – er is geen eindtijd gecommuniceerd – gaan de mannen van VI deze zomer maar liefst 91 uur live-televisie maken op SBS 6. Daar kunnen de Meilandjes nog een puntje aan zuigen.

Het is duidelijk dat SBS 6 deze zomer volledig mikt op de mannen van VI. Hoewel de heren in het verleden bij RTL ook succesvolle daily’s gemaakt hebben, brengt dat wel een risico met zich mee. Vindt de kijker hen weer geloofwaardig genoeg en worden ze in de armen gesloten? Of vallen de kijkcijfers toch een tikkie tegen? De tijd zal het leren.

Fragment

Een fragment hierover:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

SBS 6 met tijdelijke overdosis VI. Wordt dit een hit: ja of nee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen