SBS 6 zet talkshow Wilfred Genee op 23.00 uur, Shownieuws wijkt

Het is bekend op welk tijdstip SBS 6 de nieuwe dagelijkse talkshow van Wilfred Genee en zijn VI-kompanen gaat uitzenden. Er komt een vroege editie om 20.30 uur en een late editie om 23.00 uur.

Wilfred Genee © Veronica

We hebben een enorm volle sportzomer voor de boeg met naast het EK Voetbal ook de Tour de France en de Olympische Spelen. Normaal gesproken zijn dan alle ogen gericht op NPO 1, maar ook SBS 6 wil een graantje meepikken. De zender hoopt vanaf 14 juni veel kijkers te scoren met een dagelijkse variant van Veronica Inside.

Elke dag om 23.00 uur

Het was al bekend dat de mannen van VI maar liefst twee maanden lang zeven dagen per week zullen gaan uitzenden – dat gaat volgens Luuk Ikink geheid voor ruzie zorgen – en nu zijn ook de uitzendtijden bekend. De vroege editie zal elke dag om 20.30 uur te zien zijn (behalve op zaterdag, dan om 20.00 uur) en de late editie dagelijks om 23.00 uur.

Zoals verwacht moet de late editie van Shownieuws daarvoor wijken. Het betekent echter niet dat we twee maanden lang geen Shownieuws te zien krijgen. Het programma schuift slechts een beetje op naar voren. In de zomer zal Shownieuws niet om 23.00 uur, maar om 22.00 uur te zien zijn.

Prime time korter

De prime-timeprogrammering gaat daardoor op die van RTL 4 lijken, met slechts één wisselend programma tussen VI en Hart van Nederland in, namelijk van 21.00 tot 22.00 uur.

Er zullen uitsluitend herhalingen worden uitgezonden: Familie Gillis op maandag, Gestalkt op dinsdag, Steenrijk Straatarm op woensdag, Frank Visser op donderdag, Code van Coppens op vrijdag, Ik Hou Van Holland op zaterdag en Undercover in Nederland op zondag.

VI moet SBS 6 overeind houden

Het is evident: SBS 6 mikt deze zomer volledig op de mannen van VI om de zender overeind te houden, want van die herhalingen zal de zender het niet moeten hebben.

Ook de vooravond van SBS 6 gaat deze zomer op de schop: de zender gaat Chateau Meiland vijf dagen per week uitzenden om 19.30 uur.

Alle wijzigingen gaan in op maandag 14 juni.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat gaan de kijkcijfers van Wilfred Genee doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen