Verhuist Opgelicht naar SBS 6 met Alberto Stegeman als presentator?

De Jaap Jongbloed-show Opgelicht?! wordt van het scherm af geknikkerd door de machtigste man van de NPO: tv-directeur Frans Klein. Het lijkt niet uitgesloten dat de tv-formule verhuist naar SBS 6.

Alberto Stegeman en Jaap Jongbloed © Wessel de Groot, Ruud Baan

Evert Santegoeds, deskundige in het programma Shownieuws op SBS 6, denkt dat Opgelicht prima op de commerciële tv-zender past. Net als Jaaps eerder gesneuvelde programma Vermist overigens. “Ik vind het prima SBS-formats. Het zou me niets verbazen als of Opgelicht of Vermist alsnog een keer hier in de programmering komt.”

Alberto Stegeman

Er zijn bij SBS 6 een handjevol presentatoren die momenteel soortgelijke programma’s maken. Als de zender het programma daadwerkelijk in huis haalt, dan zou Alberto Stegeman misschien wel de meest voor de hand liggende keuze zijn. Toch is hij niet de enige optie.

Bram Moszkowicz is momenteel ook naarstig op zoek naar een eigen tv-programma en Olcay Gulsen rent momenteel al achter stalkers aan op SBS 6. De overstap naar oplichters is niet heel erg groot. Verder is ook Jens Olde Kalter nog een mogelijkheid.

Drie Dwaze Dagen

Evert vindt het overigens onbegrijpelijk dat de NPO afscheid neemt van Opgelicht. “Het lijken wel de Drie Dwaze Dagen bij de NPO. Het is één grote opruiming. Onbegrijpelijk. Ook Opsporing Verzocht en nu Opgelicht. Dat zijn programma’s die meer dan een miljoen kijkers trekken en ook nog eens heel veel zaken oplossen. “

“Voor Jaap Jongbloed is het helemaal zuur, want hij is eerder al Vermist kwijtgeraakt, nóg zo’n hit waarmee je echt eindeloos door zou kunnen gaan. Het zou je maar gebeuren dat je een familielid zomaar uit het oog verloren bent. Ze mogen niet gemist worden, zei Jaap altijd en dat is nog steeds zo. Ik snap ook niet waarom die programma’s hier niet op zouden duiken eigenlijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen