Peter R. de Vries is links, maar rijdt wel patserbak: ‘Mag ik?!’

Peter R. de Vries draagt op televisie graag uit dat hij van de linkse solidariteit is, maar buiten het zicht van de camera om rijdt hij in een patserbak en draagt hij enorm dure horloges. Rijmt dat met elkaar?

Peter R. de Vries © RTL 4

De 64-jarige Peter R. de Vries springt vaak in de bres voor de minderbedeelde medemens. Tegelijkertijd steekt hij hen de ogen uit met een auto die zij nooit zouden kunnen betalen en een horloge waarvan arme gezinnen jarenlang hun kinderen zouden kunnen voeden. Is dat niet een beetje gek? Maxime Hartman confronteert hem ermee in Veronica Superguide.

Patserbak

Maxime wijst Peter er in het blad op dat hij in een wel héél dure auto rijdt. Hij lag eind 2018 nog onder vuur omdat hij vanuit zijn BMW 650i ter waarde van 151.059 euro klaagde over een verkeersboete van twintig euro. “Eigenlijk ben je best wel een patser hè, voor een linkse journalist. Dikke auto, overdreven duur horloge. Hoe rijm je dat?”

Peter antwoordt daarop in Veronica Superguide: “Niets menselijks is mij vreemd. De basis van links is de gedachte dat je vindt dat iedereen op de wereld eten en drinken moet hebben. Ik betaal vijftig procent belasting en schenk geregeld aan goede doelen. Ik lever dus echt mijn bijdrage wel.”

‘Mag ik?!’

De misdaadjournalist van RTL Boulevard wijst er bovendien op dat hij veel harder werkt dan andere mensen en dat hij zo’n patserauto en -horloge dan ook gewoon verdient. “Ik werk op mijn 64ste nog steeds meer dan de gemiddelde Nederlander. Mag ik dan ook af en toe iets kopen wat ik leuk vind?”

Verder geeft Peter zijn geld ook graag uit aan restaurants. “Ik eet bijna altijd buiten de deur. Ik heb te weinig tijd en geduld om te koken. Ik heb vaak ook weinig in huis en als ik dan een keer kook voor drie dagen en Boulevard vraagt of ik drie keer Wil komen, kan ik alles wegflikkeren.”

Ontspannen

Maar als Peter vindt dat hij zo hard werkt, is het dan niet eens tijd om wat gas terug te nemen? Op de vraag of hij genoeg ontspant, antwoordt Peter: “Dat doe ik te weinig. Maar dat heeft ook te maken met dat er veel beroep op mij wordt gedaan, mensen willen vaak dingen van je. Zoals jij nu.”

“Maar bij jou dacht ik: ach Maxim, geschikte kerel. De keren dat wij in een programma zaten, hadden we best pret samen. Terwijl ik ook denk: wat heb ik eraan om in Veronica Superguide te staan?”

Veronica Superguide

Veronica Superguide is sinds deze week de nieuwe naam van Veronica Magazine. Op de eerste cover van het vernieuwde blad staat André Hazes jr, die een column voor het tijdschrift gaat schrijven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter R. de Vries leeft op enorm grote voet, maar pleit wel voor solidariteit. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen