Blauw Bloed net als Opgelicht van tv: ‘Zet me desnoods in de middag!’

De kogel is volgens de NPO definitief door de kerk: de programma’s Blauw Bloed, Opgelicht en Typisch verdwijnen van de buis. Royaltyfan Jeroen Snel is in shock: hij wil desnoods naar de middag.

Blauw Bloed © EO

Tv-directeur Frans Klein is flink aan het ruimen bij de NPO om plaats te maken voor Showcolade-achtige ongein. Blauw Bloed, Opgelicht en Typisch stonden al op de tocht, maar volgens de publieke omroep is de beslissing nu definitief. De presentator van Blauw Bloed, royaltyfan Jeroen Snel, blijkt in het AD echter van niets te weten.

Snel naar de brandstapel

Jeroen Snel, de stiefbroer van Sandra Schuurhof, schrikt zich een hoedje. Hij wil desnoods naar de middag verhuizen, zodat hij daar kan blijven kwebbelen over de prinsen en prinsesjes. “We hopen dat het programma wordt verplaatst van NPO 2 naar de zaterdagmiddag van NPO 1”, zegt hij.

Heeft hij dan echt niet gehoord dat Frans Klein zijn programma al naar de brandstapel heeft gebracht? “De onderhandelingen lopen naar mijn weten nog steeds. Ik houd goede hoop.”

Jaap Jongbloed boos

Opgelicht-ster Jaap Jongbloed is beter ingelicht. Hij zit in zak en as, want nu blijft er van zijn tv-carrière wel heel weinig over. “Van de één miljoen Opgelicht-kijkers zijn er 100.000 tot 200.000 tussen de 20 en 49 jaar”, zegt de presentator. Hij wijst erop dat zijn dochter ook kijkt.

En Typisch? Daar komt volgens de NPO een ander programma met een regionaal karakter voor in de plaats.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen