Twijfels over Davina Michelle: ‘Ze playbackte op Songfestival’

Het optreden van Davina Michelle tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival was zó perfect en loepzuiver, dat deskundigen vermoeden dat ze keihard heeft lopen playbacken.

Davina Michelle © NPO

Davina Michelle verzorgde gisteren de pauze-act van het Songfestival. Ze zong een liedje over water dat bij veel mensen in de smaak viel. Zelfs de over het algemeen vrij korzelige AD-diva Angela de Jong is lyrisch. Maar heeft de zangeres vals gespeeld op het liedjesfestijn? Vanochtend waren ze het er bij Radio Veronica over eens: ze heeft geplaybackt.

Playback

Story-baas Guido den Aantrekker begon erover in de radiovariant van Veronica Inside. “Ik had het idee bij Davina Michelle… Die zong zó perfect en fantastisch, was dat nou playback?”

Radiosidekick Niels van Baarlen daarop: “Ik weet het niet. Er wordt natuurlijk heel veel op tijdcode weggestuurd, omdat video en zang allemaal sync moet lopen. Hetzelfde met licht. Ik denk dat er wellicht wel het een en ander misschien meegelopen heeft.”

Filmisch

Guido wijst erop dat het vanwege de omstandigheden lastig is om zoiets live te doen. “Ze was op een gegeven moment aan het dansen, hè? Ik zag ook zo’n zweetrandje op haar voorhoofd. Het was gewoon filmisch.”

Wilfred: “Het moment dat die golf er zo aankwam en ze haar hand erdoorheen stak, dat was prachtig gemaakt. Maar jij denkt playback?”

Guido: “Nou ja, zo klonk het wel, maar het kan natuurlijk ook komen omdat de rest zo slecht was.”

Uiteindelijk gaven ook Niels en Wilfred aan te geloven dat Davina geplaybackt heeft. “Zo raar is dat niet, hè? Dat gebeurt wel vaker”, merkte nieuwslezeres Florentien van der Meulen op.

Nikkie de Jager

Ook de presentatie van het Songfestival kwam aan bod. Met name Nikkie de Jager krijgt veel complimenten. “De combi was top. Wat een enorm gevaarte is die Nikkie ook vergeleken bij die drie dwergen”, grapt Guido.

Niels: “Absoluut. Die had in haar eentje die show kunnen hosten, toch?” Guido cynisch: “Ze had het in elk geval heel graag alleen gedaan, denk ik, toch?”

Wilfred: “Dat zei Niels ook al. Dat ze vol van zichzelf is.”

Niels: “Ik had af en toe het idee van: ze gaat nu Jan Smit een beuk geven om hem gewoon het beeld uit te rossen.”

Fragment

Het optreden van Davina op het Songfestival:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Davina Michelle playbackte op het Eurovisie Songfestival?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen