Tv-kijker baalt dat steeds meer sport achter betaalmuur verdwijnt

Naast de Formule 1 verdwijnt nu ook de volkse dartssport achter de betaalmuur. De nieuwe streamingdienst Viaplay heeft de rechten binnengehaald. Het leidt tot negatieve reacties bij de tv-kijker.

RTL Darts © RTL

De nieuwe streamingdienst Viaplay wil een speler van formaat worden in Nederland door vele sportrechten op te kopen. Straks moet men een abonnement nemen op Viaplay om wedstrijden naar je tv-scherm te kunnen streamen. Nu is darts nog gratis te zien op RTL 7, maar straks gaat het misschien wel twee tientjes per maand kosten. Pikt de kijker dat?

Een ton voor leuke tv

Veel kijkers reageren teleurgesteld op het forum van NU.nl. “Ik wens Viaplay veel geluk toe. Netflix, Disney+, Discovery+, Amazon Prime, HBO max, Videoland, Apple tv. En daar kan je inmiddels Viaplay aan toevoegen. Nou mij niet bellen. Je mag straks wel een ton verdienen om een beetje leuke tv te kijken”, klaagt kijker Welsey.

Daar sluit Infamous zich bij aan: “Viaplay vergist zich zo hard in de Nederlandse markt. Betaalzenders buiten voetbal om hebben nog nooit gewerkt in Nederland. Van de 2 miljoen mensen die naar Verstappen kijken kan ruim de helft ook prima zonder.”

Tot in de hemel

Veel teleurgestelde kijkers roepen op om geen abonnement te nemen op Viaplay. “Die mediabedrijven denken dat de bomen tot in de hemel groeien. Ik denk dat het heel snel afgelopen is als kijkers geen abonnement op die betaalzenders nemen en sponsoren afhaken”, zegt iemand.

En Simo: “Jammer! Ik kijk graag naar darts, zeker het WK, maar ik ga daar niet apart een abonnement voor afsluiten. Dan maar geen darts, ben bang dat het gros van de dartsliefhebber er ook zo over denkt en dat ze zich echt vergissen in hoeveel geld ze hieraan kunnen verdienen.”

Tsunami aan diensten

Het stoort de mensen vooral dat er opeens zo enorm veel streamingdiensten opdoemen. “Het is te belachelijk voor woorden hoeveel verschillende aanbieders er komen waarbij er stuk voor stuk abonnementen moeten worden afgesloten”, vindt Simo.

En S.J.: “Voorheen kon je Disney films op Netflix kijken, nu moet je naast Netflix een Disney + abonnement afsluiten om beiden te kunnen zien. Jammer dan, ik weiger om voor ieder specifiek gebied een abonnement af te sluiten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u ervan dat veel sport achter een betaalmuur verdwijnt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen