Özcan Akyol haalt uit naar Rutger Castricum: ‘Heeft geen talent’

Özcan Akyol haalt behoorlijk hard uit naar Rutger Castricum, wiens programma De Bluffer keihard is geflopt op NPO 1. Volgens Eus heeft de presentator van PowNed echt geen enkel talent.

Rutger Castricum en Özcan Akyol © Wessel de Groot, MAX

Rutger Castricum was onlangs lijdend voorwerp in de discussie over infantiele televisie bij de publieke omroep. De NPO-top besloot in een vlaag van verstandsverbijstering om in één klap vier volstrekt idiote programma’s over de kijker heen te kieperen: Dino’s Bezorgservice, Tik M Aan, Showcolade en dus Rutgers programma De Bluffer.

Belabberd

De Bluffer was van de vier programma’s de grootste flop en dat is volgens Özcan Akyol prima te verklaren. Hij heeft met verbijstering gekeken naar het infantiele tv-kwartet van NPO 1. “De uitvoering is belabberd”, zegt hij in de VARAgids.

Op deze manier bereik je in elk geval géén jongeren, aldus Özcan. “De jongeren kijken naar boeiende talkshows, live evenementen, of televisie met een spannend wedstrijdelement, zoals Wie is de Mol? De fout die ze thans in Hilversum maken, is dat het publiek voor achterlijk wordt gehouden.”

Akelige waarheid

De NPO moet geen amusement voor een ‘achterlijk publiek’ maken, aldus Özcan. “Nu bestaat die doelgroep wel degelijk, maar die mensen kijken allemaal naar SBS 6. Dus ook het entertainment mag best van hoog niveau zijn.”

“En dan komt de akelige waarheid bovendrijven: dat kan niet met Rutger Castricum. Want die heeft talent voor niks.”

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen