Songfestival gaat níet schakelen met Duncan Laurence: ‘Schandelijk’

Duncan Laurence zal vanavond níet te zien zijn met een liveschakeling tijdens de grote Songfestival-finale. Een regelrechte schande, vindt Cornald Maas. Hij uitte gisteren zijn beklag in de talkshow Op1.

Edsilia Rombley en Duncan Laurence © AvroTros

Twee dagen voor de grote finale werd Duncan Laurence getroffen door het noodlot: hij heeft corona. Daardoor kan hij zijn winnende liedje van twee jaar geleden en zijn nieuwe single Stars vanavond niet live ten gehore brengen. Een behoorlijk bittere pil, maar gelukkig zijn er van zijn optreden nog wel repetitiebeelden en die zullen worden gebruikt.

Geen schakeling met Duncan

Van een liveverbinding met Duncan is echter géén sprake, heeft Cornald gezien bij de generale repetitie. “Dat hoopte ik, dat heb ik gisteren hier ook aan tafel gezegd, maar ik was gisteren bij de repetitie en vanavond ook en dat werd daar niet gerepeteerd, terwijl alles heel erg wel gerepeteerd wordt.”

Ongelooflijk, vindt Cornald. “Het kan zijn dat er nog een wonder gebeurt en de organisatie denkt: we gaan iets doen. Ik had vandaag contact met zowel Ilse als Duncan, die aangaven dat ze het allebei heel leuk en fijn zouden vinden dat als het optreden ingeblikt is uitgezonden, dat ze even schakelen naar hem thuis.”

‘Het is schandelijk’

Duncan is daar teleurgesteld over, weet Cornald. “Wat hij graag zou willen of wat Ilse graag wil of wat in elk geval mij erg leuk lijkt, is dat hij dan tegen iedereen even gedag kan zeggen. Dat is ook mooi en emotionerend denk ik.”

Op1-presentatrice Astrid Joosten: “Bedoel je te zeggen dat die intentie er niet is?”

Cornald: “Ik weet niet of die intentie er is. Misschien gebeurt het dat ze het alsnog beslissen, maar ik weet hoe strak het allemaal is. Het is nu in elk geval niet gerepeteerd en als het niet gebeurt, zou ik dat best schandelijk vinden. Het is een heel groot feest en het is fantastisch georganiseerd door Sietse Bakker, maar het feest is er ook gekomen door Duncan en Ilse. Ik zou het raar vinden als dat niet gebeurt.”

Optreden

Gelukkig wordt zijn reeds opgenomen optreden van Arcade en Stars dus wél uitgezonden. “Hij gaat morgen Arcade en Stars zingen, die zijn verweven tot één geheel. Stars is trouwens een prachtige nieuwe song. Het is een opname die al vorige week is gemaakt toen hij aan het repeteren was. Die kan ingestart worden. Verder kan er niet zo veel eigenlijk. Hij kan de punten niet uitdelen, hij kan de trofee niet overhandigen.”

Zal die liveverbinding met Duncan er dan misschien tóch nog komen? “Ik heb er een hard hoofd in.”

Fragment

Het bewuste fragment uit Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ook vreemd dat er geen liveverbinding zal zijn met Duncan Laurence?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen