Gordon kiest net als Patty Brard voor gastric bypass: krijgt hij spijt?

Gordon is de komende periode even niet actief voor SBS 6. De entertainer gaat net als zendercollega Patty Brard voor een gastric bypass: hij wordt geopereerd in België. “Dat is een scoop.”

Gordon © De Cooke & Verhulst Show

Het nieuws volgt nadat Gordon vorige maand naar het ziekenhuis werd gebracht vanwege een te hoge bloedsuiker. “Ik had een hypo. Je hebt een hyper, dat is een hoog suikergehalte, wat ik dus had, maar die ging vervolgens naar een laag suikergehalte. Ik had én het hoogste én het laagste in één keer. Ja, ik was bijna kassiewijle”, vertelde hij gisteren in de Vlaamse De Cooke & Verhulst Show.

Gastric bypass

Het is voor Gordon niet te doen om te leven met diabetes. “Ik kamp nu sinds een jaar of veertien met diabetes type 2. Dat is gewoon op en af. Ik krijg het niet onder controle. Het gaat soms heel goed. Het heeft ook met je levensstijl te maken natuurlijk. Daar heb ik alle stappen voor genomen, maar het schommelt zo heftig heen en weer.”

Nu neemt hij rigoureuze stappen. “Ik ben er niet bovenop, maar je wilde een scoop? Dan krijg je hem ook. Ik word volgende week geopereerd in België en dan krijg ik een gastric bypass. Het is niet omdat ik nou enorm zwaar ben, maar dat heeft gewoon met diabetes te maken. Dan is het zo goed als weg.”

Belgisch mes

Is dat een opluchting? “Ja, er is te leven met suikerziekte, maar het is zo heftig. Bij sommige mensen gaat het heel goed, maar ik heb een heel onregelmatig leven en dat speelt ook mee.”

Net als Patty kiest Gordon voor een operatie in België. “In Nederland kom je niet in aanmerking als je onder een BMI van 35 zit. In België wordt het wel gedaan en dat ga ik dus nu doen.”

Krijgt Gordon spijt?

Het is voor Gordon te hopen dat hij de gevolgen van deze heftige ingreep niet onderschat. Na een gastric bypass zal het leven nooit meer hetzelfde zijn. Je kunt amper nog wat eten of drinken. Het gebeurt dan ook vaak dat mensen er spijt van krijgen. De Libelle maakte daar een reportage over.

Ann, die de operatie ook onderging, zei in het blad spijt te hebben. “Ik weeg nog altijd twintig kilo te veel. En ik kan amper nog eten, ik heb veloverschot en ik verdraag geen brood meer. Terwijl ik dat zo ongelofelijk graag eet. Ik vind het allemaal de moeite niet, als ik er zo op terugkijk. Ik heb het gevoel alsof ik voor eeuwig op dieet ben. Als ik had geweten hoe het voelde, had ik me nooit laten opereren…”

‘Ik ben enorm ge*l’

Overigens vertelde Gordon op de Vlaamse televisie ook nog dat hij ongelooflijk toe is aan mooi lenteweer, omdat hij altijd behoorlijk wild wordt van goed weer. “Ik ben dan enorm ge*l altijd”, merkte de entertainer op. “Ik heb jouw zoon even achter de schermen gezien. Mijn hemel. Nou, dan maakt het niet uit of het regent.”

Presentator Gert Verhulst: “Dan moet je wel papa zeggen tegen mij, hè?”

Gordon: “Oh, heerlijk. Nou, je mag kijken ook.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon gaat onder het mes en kan straks nauwelijks meer eten en drinken. Denkt u dat hij spijt krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen