Saskia Noort wijst Jamie Vaes op voorbeeldfunctie: ‘Verlaat Lil’ Kleine’

Jamie Vaes geeft een slecht voorbeeld door bij de vermeend gewelddadige Lil’ Kleine te blijven, vindt AD-columniste Saskia Noort. “Wat vertellen zij de meisjes, de dochters? Dat het oké is?”

Jaimie Vaes en Lil' Kleine © Instagram

Het is nu een week geleden dat Jaimie naar verluidt werd mishandeld door Lil’ Kleine. Ze kwam bloedend de lobby van een hotel op Ibiza ingerend, waarna de politie uitrukte en die de rapper trillend van angst aantrof in een hotelkamer. Lil’ ging de cel in, Jaimie trok naar verluidt haar aangifte in en nu is alles weer vergeven en vergeten.

Ware passie

Wát een slecht voorbeeld geeft Jaimie aan al haar jonge volgers, vindt AD-columniste Saskia Noort. “Wanneer vrouwen met zoveel volgers en macht al teruggaan of blijven bij hun gewelddadige partner, wat vertelt dit dan over al die andere, minder gefortuneerden? Dat het bij echte grote liefde hoort. Ware passie. Echte mannelijkheid.”

“En zij, de ontvangers van de agressie, zijn groot in hun vergevingsgezindheid. Pure vrouwen, hun hart gevuld met liefde. Wat vertellen zij de meisjes, de dochters? Dat het oké is?”, schrijft ze in haar column.

Verrot slaan

Saskia vindt het merkwaardig dat het geweld wordt afgedaan als incident en dat her en der wordt geroepen dat Jaimie ‘ook geen katje is om zonder handschoenen op te pakken’. “Ze zat te flirten, wordt nu ook over Vaes gezegd. Maakt dat iets uit? Mag je dan iemand verrot slaan?”

Laten we meisjes, zoals Jaimie’s volgers, alsjeblieft niet leren dat dit normaal is, aldus Saskia. “Als zij opstaat en een eind maakt aan deze geweldspiraal, redt ze niet alleen zichzelf en haar eigen kind, maar vertelt ze al onze dochters dat geweld niets te maken heeft met liefde.”

AD-column

De AD-column van Saskia Noort kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen