Talitha Muusse baalt van Angela de Jong: ‘Zoiets prikt wel’

Talitha Muusse kan niet ontkennen dat ze last heeft gehad van de kritiek van Angela de Jong, de meest gevreesde vrouw in de Nederlandse tv-wereld. “Natuurlijk prikt zoiets wel”, aldus de oud-Op1-ster.

Angela de Jong en Talitha Muusse © RTL, Wessel de Groot

Aan het begin van dit jaar was Talitha Muusse een tijdje te zien als presentatrice van de zondag-Op1, maar ze begon zich buiten het programma om enorm recalcitrant te gedragen. Ze schreeuwde haar politieke mening van de daken op Twitter en daar zaten haar collega’s niet zo op te wachten. Het leidde uiteindelijk tot een botsing en haar vertrek bij Op1.

Vreselijke millennial

Tijdens haar korte Op1-loopbaan werd Talitha behoorlijk aangepakt door Angela de Jong, de gevreesde opinievrouw van het AD. Angela noemde haar een ‘stagiaire‘ en dat vond Talitha seksistisch. Eerder deze maand gaf Angela haar nog een flinke trap na door haar weg te zetten als een verschrikkelijk millennialkind.

Het was allemaal geen pretje voor Talitha, bekent ze dit weekend in De Telegraaf. “Ik had me voorgenomen om zeker de eerste periode niet te kijken naar reacties op mijn persoon, maar dat werd me knap lastig gemaakt.”

‘Wat erg, die Angela!’

Iedereen begon Talitha ineens te appen na de column van Angela. “Vanuit het niets kreeg ik allemaal berichtjes: ’Wat erg, die Angela de Jong… gaat het wel met je? Sterkte!’ Als mij sterkte werd toegewenst, dan moest het wel heel erg zijn, haha! Ik probeer me er niets van aan te trekken, maar natuurlijk prikt zoiets wel.”

Ze vindt die kritiek lastig. “Net zoals toen er werd gezegd dat ik er aan tafel zo stijf bij zat. Ik weet dat mijn houding wat stijf kan zijn. Dat komt door een beschadigde nekwervel, waardoor ik nooit lang lekker kan stilzitten of -staan.”

Knikkende knieën

Tijdens de uitzendingen probeerde Talitha haar gevoelens te kanaliseren. “De eerste uitzending vond ik doodeng. Ik zat met knikkende knieën aan tafel. Tegelijkertijd kon ik niets anders denken dan: mam, ik heb het gemaakt! Oma, als u dit eens zou kunnen zien!”

“Het kon me op dat moment niet schelen of ik een paniekaanval zou krijgen met Diederik Gommers naast me en ik dacht niet aan wat Angela de Jong over me zou schrijven. Hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat ze een grote talkshow hebben mogen presenteren op nationale televisie?!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen