Saskia Belleman oneens met René van der Gijp: ‘Wereld op zijn kop’

Saskia Belleman, de rechtbankverslaggever van De Telegraaf, is het oneens met René van der Gijp. Hij vindt dat BN’ers niet zo te koop moeten lopen met hun Rolexen, maar zij vindt dat onzin.

Saskia Belleman © NPO

Steeds meer BN’ers zijn het slachtoffer van criminelen die hun Rolexen stelen. Ze brengen de boeven zélf op het juiste spoor door met hun extreem dure horloges te pochen, bijvoorbeeld op televisie of op Instagram. René van der Gijp adviseert zijn collega’s daarom om daar onmiddellijk mee te stoppen.

Rolex-diefstallen

De wereld op zijn kop, vindt Saskia Belleman echter. Zij zat gisteren in De Vooravond, waar presentator Renze Klamer opmerkte blij te zijn dat hij niet zo’n horloge heeft. “Nee, aan de andere kant moet het natuurlijk wel kunnen hè? Dat is het idiote”, zei Saskia daarop.

De diefstal van Rolexen is een schande, vindt ze. “Dat er dus kennelijk mannen zijn, overwegend jonge mannen, die ook zo’n horloge willen hebben en die gewoon denken: daar gaan we niet zelf voor werken, we slaan iemand in elkaar en stelen het gewoon. Dat is een fenomeen dat je vaker ziet de laatste tijd. Verontrustend.”

Pochen op Insta

Journalist Thomas Erdbrink daarop: “Zien ze dan die horloges op Instagram-pagina’s ofzo? Zouden deze bekende Nederlanders daar dan meer mee moeten oppassen of zoiets?”

Onzin, vindt Saskia. “Dat is natuurlijk een beetje de wereld op zijn kop, hè? Je koopt zo’n horloge omdat je het mooi vindt, je er trots op bent en je het wil laten zien omdat je ervoor gespaard hebt en ervoor gewerkt hebt. Om dan te zeggen: ‘Dan moet je het maar niet laten zien’, dan is het bijna alsof je aan victim blaming doet. Van: het slachtoffer heeft het gedaan. Het is die dader die gewoon met z’n tengels van andermans spullen af moet blijven.”

‘Niet de realiteit’

Thomas vindt dat geen sterk argument van Saskia. Hij wijst erop dat criminaliteit van alle tijden is en dat je daar dus rekening mee moet houden. “Dat is natuurlijk de realiteit.”

Saskia: “Het is een beetje hetzelfde als zeggen tegen een Joodse meneer die een keppeltje draagt en in de trein in elkaar wordt geslagen, van: ‘Misschien moet je maar geen keppeltje opdoen.’ Hoezo?! Of tegen een vrouw die wordt aangerand op straat van: ‘Moet je maar geen kort rokje aandoen.’ Dat is echt de wereld op zijn kop.”

Rolex-angst

Thomas: “Ja, maar feit is dus wel dat er bendes zijn die op jacht zijn naar bekende Nederlanders en die bekende Nederlanders dragen deze horloges in televisieshows en op andere plekken.”

Renze zou het in elk geval niet doen. “Ik heb één keer zo’n duur horloge omgehad voor een promofilmpje. Het was in Amsterdam, het was ’s avonds en ik moet zeggen: ik voelde meteen gewoon van voorbijgangers wel andere blikken. Ik voelde meteen dat ik iets heel waardevols om had. Ik kreeg wel op een heel andere manier aandacht.”

Saskia blijft erbij: “Je koopt zo’n Rolex niet om in een kluis te stoppen. Je koopt het omdat je het wil dragen omdat je het heel mooi vindt.”

Fragment

Het fragment uit De Vooravond:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Saskia Belleman gelijk? Vindt u ook dat BN'ers gewoon moeten kunnen blijven pochen met hun Rolexen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen