Johan Derksen snoeihard: ‘Ik word doodziek van golddigger Máxima’

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar koningin Máxima. Hij wordt niet alleen ‘doodziek’ van de vele media-aandacht voor haar vijftigste verjaardag, maar noemt haar ook een golddigger.

Koningin Máxima en Johan Derksen © NOS, SBS

De afgelopen dagen hebben we koningin Máxima echt té vaak op televisie gezien, vindt Johan, die zelf komende zomer twee maanden lang dagelijks op televisie verschijnt. “Ik ben helemaal doodziek van Máxima geworden. Je kan de tv niet aanzetten of Máxima is er”, klaagt de voetbalanalist in zijn programma Veronica Inside.

Gehersenspoeld

Het ergert Johan dat Máxima altijd al haar best heeft gedaan om in hogere kringen terecht te komen. “Ik moet toegeven: als we dan toch een koningin moeten hebben, dan is het een leuke en aardige vrouw. Het is een goede representant van ons land, maar ik heb al die documentaires over dat mens zitten kijken en die is thuis gehersenspoeld door die ouders dat ze er vooral moest zorgen om in hogere kringen terecht te komen.”

Wat bedoelt hij daarmee? “Ze ging naar een privéschool die ze eigenlijk niet konden betalen, toen moest ze naar New York en toen ging ze naar een huwelijksmarkt in Spanje waar min of meer aantrekkelijke mannen te koop waren. Daardoor is ze bij Prins Pils terechtgekomen.”

Golddigger

Presentator Wilfred Genee daarop: “Wil je nu zeggen dat ze een golddigger is of niet?”

Johan: “Ja, eigenlijk wel. Ze heeft heel bewust haar uiterste best gedaan om in betere kringen te komen en toen er een gozer langsliep die koning werd, zei ze: ‘Hebbes!’ Ze heeft daar natuurlijk wel heel bewust naar toegewerkt. Als diezelfde meneer daar op dat bankje voetbalanalist geweest was, dan had ze hem niet genomen hoor.”

Puissant rijke vent

Het is geen slip of the tongue van Johan. Hij komt in LINDA. met precies dezelfde boodschap: “Eerst probeerde ze op Wall Street een puissant rijke vent aan de haak te slaan, maar toen dat niet lukte, zei iemand op een feestje: ‘Die blonde gozer met die fles bier in z’n hand wordt koning.’ Ja, toen was het bingo.”

“Maar ik gun het hem hoor; ze is een prachtige vrouw, en met haar uitstraling kunnen we als land overal aankomen. Laat ze hun leven lang gelukkig zijn, maar dan zonder die aanstellerige verkleedpartijtjes op onze kosten.”

Fragment

Het bewuste fragment uit Veronica Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen