Peter R. de Vries uit kritiek op tv-collega Matthijs van Nieuwkerk

Peter R. de Vries vindt dat Matthijs van Nieuwkerk niet kritisch genoeg is geweest tijdens zijn tv-interview met koningin Máxima. Hij had haar wel iets steviger aan de tand mogen voelen, vindt Peter.

Matthijs van Nieuwkerk en Peter R. de Vries © NPO, RTL

Matthijs stipte een aantal gevoelige onderwerpen aan bij de koningin, maar zij gaf daar niet echt concrete antwoorden op. Het ging onder meer over de gewraakte vakantie van het koningspaar naar Griekenland tijdens coronatijd én de aankoop van hun speedboot ter waarde van 2 miljoen euro.

Oude koek

Koningin Máxima kwam overal makkelijk mee weg, zei Peter gisteren in de uitzending van RTL Boulevard. “Ja, ik heb gekeken uiteraard. Ik vond het eerlijk gezegd grotendeels oude koek. Van: hoe was het om in Nederland te komen en dat huwelijk. Nou, dat weten we nu allemaal wel.”

Welke vragen miste Peter? “Ik miste bijvoorbeeld veel meer vragen over hoe de monarchie de komende 25 jaar gaat doorstaan. Hoe geef je invulling aan het moderne koningschap, wat komt daarbij kijken en wat moet je daarvoor laten? Dat soort dingen miste ik eigenlijk.”

Kritiek op Matthijs

Het viel tegen, vindt Peter. “Matthijs stipte het allemaal wel aan, omdat hij ook wel voelde dat hij daar verplicht toe was. De speedboot, de reis naar Griekenland. Maar doorgevraagd werd er natuurlijk niet. Het was: ik heb het aangestipt en gauw over naar het volgende onderwerp, terwijl daar echt nog wel wat over te zeggen viel.”

Minister-president Mark Rutte vond het wél een topinterview, zei hij gisteren in hetzelfde Boulevard. “Ik vond het een heel mooi interview. Zij is natuurlijk heel mensenlijk. Ik vind het een prachtvrouw. Ze is gewoon heel echt, ook over haar man en de kinderen. Volgens mij zijn die twee heel gelukkig met elkaar en met de kinderen en zijn we allemaal vreselijk trots op zo’n koningin.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Peter R. de Vries gelijk over Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen