RTL Boulevard-ster verbaasd: ‘Beau was er bij ons niet in gekomen’

RTL Boulevard-presentator Lex Uiting vindt het heel merkwaardig dat Beau van Erven Dorens maandagavond gewoon zijn talkshow presenteerde. Bij de showrubriek was hij niet welkom geweest.

Lex Uiting en Beau van Erven Dorens © RTL Boulevard

Beau had vorige week donderdag Kees Tol aan tafel zitten, die een dag later besmet bleek met het coronavirus. Waar zijn medetafelgasten Nick & Simon in quarantaine gingen, is Beau gewoon het hele weekend op stap geweest. Sterker nog: hij zat maandagavond – ondanks een tegensputterend Boulevard – gewoon aan zijn talkshowtafel.

Boulevard strenger dan Beau

Als hij nog Boulevard-host was geweest, dan was Beau de studio niet in gekomen, legt Lex Uiting uit op Radio Veronica. “Laat ik vanuit mezelf spreken: als dit bij ons gebeurt – en ik presenteer deze maand elk weekend Boulevard – dan kom je er echt niet in. Als ik in aanraking ben gekomen met iemand die positief is, dan kom ik er echt niet in.”

Sidekick Niels van Baarlen vindt dat de makers van Beau net zo streng hadden moeten zijn als die van Boulevard. “Hij had het voorbeeld moeten geven en niet moeten komen. Dat vind ik wel.”

‘Eva Jinek doet niks thuis!’

Ook nieuwslezeres Florentien van der Meulen begrijpt niet waarom Beau niet gewoon even thuis bleef. “Het ging ook maar om één dag, want dan was die vijfde dag aangebroken en kon hij zich laten testen.”

Er is in elk geval genoeg vervanging voor handen, meent Wilfred Genee. “Eva Jinek zit zes maanden niks te doen thuis en Humberto had ook even gekund.”

Niels: “Je past de lampen aan, een ander kleurtje en gaan.” Wilfred: “Een ander kleurtje? Pas nou op.”

Lex eerder wel snotterend op tv

Lex zorgde vorig jaar februari, toen de corona-ellende net begon, overigens nog voor onrust bij zijn collega’s van Boulevard. Hij kwam toen kuchend terug van het carnaval in Limburg.

“Het grappige is dat ik vanochtend voor het eerst weer deze week aan het werk ging bij jullie en collega’s zeggen dus oprecht: ‘Vriend, waarom meld je je oprecht niet ziek?’ Want ik heb inderdaad een klein verkoudheidje, keelpijn en voel me niet helemaal fit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard stuurt nog steeds nauwelijks verslaggevers het land in. Overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen