BLVD wil Lex Uiting wegsturen: ziek terug van carnaval

Lex Uiting voelde zich gisteren niet héél welkom bij RTL Boulevard toen hij na een korte vakantie weer aan de slag ging op de redactie. Enkele collega’s vonden namelijk dat hij zich ziek had moeten melden. Dat vertelde de verslaggever in de uitzending op RTL 4. De collega’s maakten zich zorgen om het feit dat Uiting kuchend is teruggekomen van het carnaval in Limburg, waar ook een Duitse coronapatiënt is geweest. Het voelt voor enkele medewerkers van Boulevard niet prettig.

Uiting vertelde aan de desk: “Het grappige is dat ik vanochtend voor het eerst weer deze week aan het werk ging bij jullie en collega’s zeggen dus oprecht: ‘Vriend, waarom meld je je oprecht niet ziek?’ Want ik heb inderdaad een klein verkoudheidje, keelpijn en voel me niet helemaal fit.”

Dat lijkt Eddy Zoëy ook logisch: “Dan móet je je toch ook melden tegenwoordig of werkt dat niet zo?

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel daarop: “Nee, er zijn zo veel mensen die gewoon griep of verkoudheid hebben. Pas op het moment dat je in Wuhan bent geweest of in Italië, dan neemt de kans wat toe. Het belangrijke is om dan thuis te blijven en niet naar de huisarts te gaan en de hele wachtkamer onder te proesten.”

Eddy Zoëy: “Het Drielandenpunt in Limburg, daarvan zou je dan zeggen dat het daar misschien wel als eerst binnenkomt. Of zit ik nou enorm ehhh…”

Jekel: “Ik denk dat dat een beetje stemmingmakerij is. Er was gewoon één man in Duitsland een paar kilometer over de grens. Die moet dan wel heel hard kuchen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen