Herrie binnen RTL over Beau die niet in quarantaine gaat

Er is herrie binnen RTL over het besluit van Beau van Erven Dorens om vandaag gewoon zijn talkshow te presenteren en niet in quarantaine te gaan. Onhandig, vinden de collega’s van RTL Boulevard.

RTL Boulevard © RTL

Beau had donderdagavond Kees Tol in zijn talkshow zitten en hij testte een dag later positief op corona. Zijn collega’s Nick & Simon gingen daarop in quarantaine, maar Beau is het hele weekend gewoon op pad geweest en zit vanavond ook weer in zijn late talkshow op RTL 4. Hij is vanmiddag negatief getest op corona.

Boulevard oneens met Beau

Volgens RTL gaat alles gewoon volgens de regels. “Tijdens de opnames van Beau hanteren wij strikt de anderhalve meter afstandsregel. Beau en de crew hoeven hierdoor volgens de RIVM-maatregelen niet in quarantaine en zij hebben tot op heden ook geen klachten.”

De collega’s van RTL Boulevard zijn het daar echter niet mee eens. Het besluit van Beau om niet in quarantaine te gaan was vanavond het openingsnieuws van de showrubriek. “De Volendamse presentator zit inmiddels in quarantaine, dus dat zou Beau eigenlijk ook moeten doen”, sprak presentatrice Vivienne van den Assem.

Huisarts kraakt Beau af

RTL Boulevard liet huisarts Felix van der Wissel aan het woord. “Als je bij iemand in dezelfde ruimte bent geweest die bewezen corona heeft gehad, dan is de kans natuurlijk groot dat jij ook besmet kan raken. Dat betekent dat je tien dagen in quarantaine moet, zolang totdat je eigenlijk klachten krijgt. Dan laat je je testen. Of, en dat is een andere regel: na vijf dagen laat je je testen en ben je dan negatief, dan ben je ook gevrijwaard.”

Maar Beau is vandaag toch negatief getest op corona? “Het meermalen testen binnen die vijf dagen die is afgesproken telt gewoon niet. Hij is nu nog negatief, maar de afspraak is dat je na vijf dagen test. Die regels gelden net zo goed voor Beau als ze voor mij gelden. Dus ja, heel leuk om het zo te interpreteren en iemand gewoon een praatprogramma te laten presenteren, maar regels zijn regels. Ik zou Beau adviseren om toch even thuis te blijven.”

Rob Goossens kritisch

Tv-kenner Rob Goossens vindt het allemaal zwaar onhandig. “Ik maak me geen enkele zorgen om de gezondheid van Beau. Waarschijnlijk is het allemaal toch wel prima en alsnog had ik hem vanavond lekker thuisgelaten. Dat is mede omdat je ziet dat iedereen het toch moeilijk heeft met het naleven van de regels.”

“Als je dan op zo’n belangrijke plek ook gaat zeggen van: ‘Weet je, ik doe even een testje en ik ga er gewoon weer zitten’, dan voedt dat alleen maar het hele idee dat het allemaal totaal niet meer belangrijk is. Je had hier juist een statement kunnen maken door vanavond Eva Jinek neer te zetten. Die heeft toch vrij en dan is Beau er morgenavond weer.”

Diederik en Peter

Diederik Jekel is het eens met Rob. Hij wijst op de voorbeeldfunctie van Beau. “Dat is ook de hele reden waarom ik al een paar maanden vanuit huis bel. Dat is ook niet omdat ik dat leuk vond. Je kunt hier een voorbeeldfunctie innemen. Daar is niet voor gekozen, maar technisch gezien doen ze niets verkeerd.”

Peter R. de Vries steunt juist de beslissing van Beau. Hij wijst erop dat de talkshowhost zich aan de maatregelen houdt. “Je hoeft toch niet strenger te zijn dan de regels?”

Rob: “RTL zegt natuurlijk wel een beetje dat er een risico is, want Beau heeft zich vandaag laten testen. Als je zegt: ‘Er is helemaal niets aan de hand’, dan hoef je ook niet te testen. Door te testen zeg je dat je het toch een beetje spannend vindt.”

Fragment

RTL Boulevard valt Beau aan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Beau thuis een avondje verstek moeten laten gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen