Tooske Ragas wil liever geen vaccin van AstraZeneca meer

Tooske Ragas wil liever geen vaccin van AstraZeneca meer, nu Nederland uit voorzorg twee weken lang stopt met het toedienen van dit vaccin. Dat heeft ze zondagavond gezegd in Shownieuws.

Tooske Ragas © Shownieuws

Er zijn in Denemarken en Noorwegen een aantal gevallen gemeld van mensen die last kregen van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes nadat ze waren ingeënt met het vaccin. Het lijkt er vooralsnog niet op dat dit veroorzaakt is door het vaccin, aldus zorgminister Hugo de Jonge. “Ieder uur krijgen tien mensen trombose”, zegt hij tegen de NOS.

Tooske wil geen AstraZeneca

Toch heeft Hugo besloten om uit voorzorg de vaccinaties stil te leggen en daardoor zijn alle alarmbellen afgegaan in huize-Ragas. “Ja, dit is vers van de pers. Bij mij thuis maken ze al een beetje grappen van: als je dan toch mag, liever niet die!”, aldus Tooske.

Evert Santegoeds, die zich doodergert aan het wantrouwen tegen de overheid en vaccinaties, daarop: “Jij maakt er grappen over? Tja…”

De presentatrice daarop: “Ja, bij mij thuis was al een beetje van: oeh, dat AstraZeneca…”

Evert heeft vertrouwen

Volgens Evert is alles prima in orde. “Ja, je mag niet kiezen, maar het bewijst volgens mij alleen maar dat alle maatregelen genomen worden die er genomen moeten worden en dat het elke dag gecontroleerd wordt. Ik blijf er wel vertrouwen in hebben. We kunnen nog altijd beter af mét een vaccin dan zonder.”

Tooske: “Het besluit wordt genomen uit voorzorg nadat bij mensen in andere landen die waren geprikt met het vaccin bloedproppen waren ontstaan. Zijn jullie daar verbaasd door? “

Meer aan de hand

Topfotograaf William Rutten: “Dit wisten ze al, dus ik vind het raar dat ze zeggen dat ze dat om het buitenland doen, want van de week werd nog ontkend dat het nodig was. Dan zal er toch wel wat meer aan de hand zijn, lijkt me.”

De Shownieuws van zondagavond, die het met 635.000 kijkers bovengemiddeld goed deed, kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen