SBS 6 verliest ruim helft van zijn kijkers zonder Chateau Meiland

SBS 6 verliest ruim de helft van zijn kijkers op maandagavond nu steunpilaar Chateau Meiland met zomerstop is. Het tv-station van John de Mol incasseert een daling van maar liefst 57 procent.

Chateau Meiland © SBS 6

De Meilandjes hebben SBS 6 eigenhandig uit het slop getrokken. De steenrijk geworden tv-familie levert een belangrijke bijdrage aan het succes van de familiezender. Dat ze van grote waarde zijn blijkt maar weer uit de kijkcijfers: die storten volledig in zonder Chateau Meiland op de maandag- en donderdagavond.

SBS 6 daalt: -57 procent

Chateau Meiland sloot vorige week maandag af met een zeer mooie score van 1,3 miljoen kijkers. De opvolger, Familie Gillis: Massa is Kassa, kwam gisteren op precies hetzelfde tijdstip niet verder dan 557.000 kijkers. Voor SBS 6 is dat nog niet heel onaardig, maar het gaat hier wel om een afname van het aantal kijkers van 57 (!) procent.

De klap kwam helemaal hard aan bij Ik Neem Je Mee, het programma waarin bekende SBS 6-sterren taxichauffeurtje spelen. De première deed het vorige week maandag na Chateau Meiland nog aardig met 612.000 kijkers, maar gisteren – na Familie Gillis – waren dat er slechts 237.000. Hier gaat het zelfs om een daling van 61 procent.

Ook klap op donderdag

SBS 6 heeft niet alleen op de maandagavond een klap te verwerken gekregen, maar ook op de donderdagavond. Twee weken geleden was de voorlopig laatste donderdaguitzending van Chateau en daar keken 1,4 miljoen mensen naar. De opvolger, Petit Chateau met de Meiland-dochters, trok 42 procent minder kijkers: 783.000.

Ook het aansluitend uitgezonden programma verloor daardoor kijkers: Tien voor Taal ging van 802.000 naar 618.000 kijkers, een afname van 23 procent.

Goudmijn

Wie de onderhandelingen doet voor de Meilandjes is onduidelijk, maar hopelijk realiseert de tv-familie zich dat ze de belangrijkste steunpilaar van heel SBS 6 zijn geworden.

Wat dat betreft is momenteel niemand bij SBS 6 meer waard dan de Meilandjes. Niet Gordon, niet Wendy van Dijk en zelfs niet Linda de Mol.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat SBS 6 de zomerstop van Chateau Meiland af moet schaffen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen