Özcan Akyol vindt Op1-duo Astrid en Paul heel slecht: ‘Prutsers’

Astrid Joosten en Paul de Leeuw worden geknipt en geschoren door hun eigen omroepcollega Özcan Akyol. De presentator zegt het vrijdagduo van Op1 namelijk ongelooflijk slecht te vinden.

Paul de Leeuw, Özcan Akyol en Astrid Joosten © Annemieke van der Togt, Nozem Films (m)

Het is te hopen dat Astrid en Paul vandaag en morgen extra genieten van hun dubbele Songfestival-Op1, want over een paar weken is het gedaan voor het tweetal. Vanwege de felle kritiek (officieel vanwege omroeppolitieke redenen) worden ze uit het programma gebonjourd. Een goede zet, vindt Özcan Akyol.

‘Ik moet eerlijk zijn’

Özcan heeft een lezersbrievenrubriek in de VARAgids en daarin weigert hij het verzoek van een lezer om bij zijn omroep te pleiten voor het behoud van Astrid en Paul. “Nee, ik sla over, want zo goed deden ze het niet. Elke vrijdag was het weer tenenkrommend en beklaagden kijkers zich over het niveau. Ik moet eerlijk zijn.”

Is dit niet een beetje té eerlijk? “Normaal gesproken laat ik me in dit soort situaties niet uit over de onfortuinlijken, want uiteindelijk hebben mensen een gezin en een hypotheek, maar omdat we met twee gearriveerde sterren hebben te maken, in de herfst van hun carrières, durf ik gerust te zeggen dat het goed is dat anderen het proberen.”

Op1

Astrid en Paul zijn veruit het meest bekritiseerde Op1-duo, maar het is lang niet de eerste keer dat er controverse is over een van de presentatoren van het programma. Zo was het lange tijd Giovanca Ostiana die werd neergezet als hét non-talent van de talkshow. Ook de paar uitzendingen met Talitha Muusse waren veelbesproken.

Özcan tot slot: “In feite zijn het allemaal prutsers bij Op1. Het wordt tijd om de uitblinkers te vinden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen