Na storm van kritiek: Astrid Joosten en Paul de Leeuw weg bij Op1

Astrid Joosten en Paul de Leeuw vertrekken bij Op1. Vanwege de felle kritiek op met name zijn manier van presenteren, hing hun vertrek al een tijdje in de lucht. Nu bevestigt BNNVARA het.

Paul de Leeuw en Astrid Joosten © Annemieke van der Togt

De komende weken zijn Astrid en Paul nog te zien in de vrijdageditie van Op1, maar op 11 juni nemen ze afscheid. De reden is dat BNNVARA nu twee avonden per week mag vullen bij Op1 en dat de omroep teruggaat naar één avond. “Daardoor ontstaat ruimte voor een andere omroep”, aldus een woordvoerder.

Astrid en Paul-exit

Contentdirecteur Gert Jan Hox van BNNVARA laat weten: “Met Astrid en Paul hebben we een luchtiger toon aangebracht in het programma om onze kijkers met een vrijdagavondgevoel het weekend in te laten gaan. Dat hebben ze uitstekend gedaan. Maar we zien ook dat deze invulling minder past in de formule van Op1.”

Hij vervolgt: “Het naderende einde van het tv-seizoen is voor BNNVARA een logisch moment om een stap terug te doen en ruimte te bieden aan een andere omroep.”

Sven terug bij Op1?

BNNVARA blijft verantwoordelijk voor de invulling van de maandagavond van Op1, als Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand aan tafel zitten.

De NPO komt in een later stadium met meer informatie over welke omroep met welk duo de vrijdagavond gaat invullen. Het zou kunnen dat het om KRO-NCRV gaat, die Sven Kockelmann in huis heeft. Hij presenteerde eerder dit jaar de zondageditie van Op1, maar die is niet langer op de buis.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen