Henny Huisman zag 60 jaar geleden het silhouet van Maria: ‘In Zaandam’

Het is ongekend wat de BN’ers allemaal meemaken. Henny Huisman onthult na zestig jaar dat hij het silhouet van Maria heeft gezien. De moeder van Jezus kwam even buurten in Zaandam.

Henny Huisman Beeld: William Rutten

Bij gebrek aan een tv-carrière brengt Henny Huisman komende zomer maar een boek uit. Hij hoopt op een flinke oplage en heeft daarom onder meer onthullingen over het vreemdgaan van Marco Borsato aangekondigd. Maar er is nóg iets waarmee hij de mensen naar de winkels hoopt te lokken: zijn onderonsje met Maria.

Wipkip of Maria?

Het gebeurde in 1960, vertelt Henny alvast aan Veronica Magazine. Hij was toen een jongetje van negen. Nietsvermoedend huppelde hij rond in een park in zijn geboorteplaats Zaandam toen Maria plotseling om de hoek kwam kijken. “Ik herinner me het nog als de dag van gisteren.”

Wat had ze aan? Nou, dat is niet duidelijk. Het ging volgens Henny om een ‘silhouet’. Waarschijnlijk gewoon de schaduw van de wipkip natuurlijk, maar de Soundmixshow-beroemdheid denkt daar anders over. “Ze was levensecht, ik heb het echt gezien. Vanaf dat moment wist ik: er is meer.”

Kleine teen

Meer tussen hemel en aarde, bedoelt Henny daarmee. Hij gelooft daarom ook zo erg in zijn huisparagnost Henk de Gier. “Een echte goeierik. Henk was op een middag bij mij thuis toen mijn dochter haar kleine teen brak. Hij ging er met zijn hand overheen en weg was de pijn. Echt wonderbaarlijk.”

En voorafgaand aan zijn tv-opnames liet hij zich geregeld helpen door een mental coach, die hem door ‘handoplegging’ energie gaf. “Hij gaf mij dan ook nog een knipoog of stak zijn duik omhoog, en dan wist ik: het wordt een goede uitzending.”

Henny zoekt God

Henny heeft ook wel eens televisie gemaakt over zijn spirituele kant, namelijk het programma Henny Zoekt God in 2003. Die titel klonk ietwat ambitieus, maar hij vond hem ook nog. Ze carpoolden zelfs een tijdje samen. “In de auto praat ik vaak met God. Dan bedank ik hem voor het mooie weer”, onthulde hij vlak na de opnames.

Inmiddels lijkt het contact een beetje verwaterd, want Henny’s publieke gebeden voor een reanimatie van zijn tv-carrière worden maar niet verhoord. Kennelijk geeft Onze Lieve Heer voorrang aan de gebeden van de tv-kijker.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Henny Huisman daadwerkelijk Maria gezien of een klap van de molen gehad?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen