Angela de Jong roept RTL en SBS op om Lil’ Kleine te boycotten

Angela de Jong roept RTL, SBS en alle andere radio- en tv-zenders op om geen podium meer te bieden aan Lil’ Kleine, die ze zelf ‘Lul Kleine’ noemt. Ze vreest echter dat het ijdele hoop is.

Lil' Kleine en Angela de Jong © Instagram, NPO

Het heeft er volgens showdeskundigen alle schijn van dat Lil’ Kleine zijn verloofde Jaimie Vaes afgelopen weekend (weer) heeft mishandeld op Ibiza, maar dat zij haar aangifte heeft ingetrokken. Een nachtje in de Spaanse politiecel en wat verwijderde Instagram-posts later, zijn de twee zogenaamd weer smoorverliefd op elkaar.

Boycot Lil’ Kleine

Als het aan Angela ligt moeten grote mediapartijen besluiten om niet langer weg te kijken en Lil’ Kleine te boycotten, maar: “Het is natuurlijk ijdele hoop om te denken dat radio- en tv-zenders eindelijk verantwoordelijkheid nemen en kappen met het ophemelen en het bieden van een podium aan deze twee. Zij smullen nu eenmaal van dat soort types.”

Ze vindt het zwak dat Jaimie weer terug is gegaan naar Lil’ Kleine. “Dat twee volwassenen elkaar de vernieling in helpen, mijn zegen hebben ze. Maar er is hier ook een klein kind in het spel. Voor hem wens ik vurig dat Jeugdzorg deze zaak de afgelopen dagen met evenveel belangstelling heeft gevolgd als de rest van Nederland.”

Huiliehuilie

Angela heeft zich overigens ook net als veel andere kijkers geërgerd aan het optreden van Bram Moszkowicz in de maandagse Shownieuws. Zijn vriendin is de advocaat van Lil’ Kleine en zijn zoon de manager. Bram genoot er in de showrubriek zichtbaar van dat hij meer wist dan zijn collega’s en hield gniffelend zijn lippen op elkaar.

De opiniediva spreekt van een ‘incestueus feestje’, waarbij Bram volgens haar duidelijk uitstraalde dat Lil’ Kleine straks gewoon weer op het podium staat, wat zijn collega’s achter de desk ook zeiden. En daar vreest Angela eigenlijk ook wel een beetje voor. “Zou er al contact zijn gelegd met Videoland om à la Boef een huiliehuilie-docu te maken?”

FunX boycot Kleine

De eerste boycot die Lil’ Kleine aan zijn broek heeft hangen, is die door FunX. “We volgen het nieuws en gaan komende tijd even kijken hoe we hier op lange termijn mee omgaan”, zegt een woordvoerder van de radiozender.

FunX is de eerste radiozender die dit besluit neemt. Een woordvoerder laat weten dat dit bij de andere radiozenders van de NPO minder speelt, omdat op ‘bijvoorbeeld Radio 4 en Radio 5′ zijn muziek toch al niet te horen was.

AD-column

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u voorstander van een boycot van Lil' Kleine?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen