André van Duin droeg elektrische bodywarmer tijdens tv-toespraak

André van Duin droeg gisteren een elektrisch verwarmde bodywarmer tijdens zijn Dodenherdenking-toespraak op de Dam. “Het was echt heel erg koud”, vertelde hij later op de avond bij Beau.

André van Duin © NOS

Het was een behoorlijke eer voor André. Hij mocht in de voetsporen treden van koning Willem-Alexander, die vorig jaar de 4-meitoespraak op de Dam hield. Het weer zat alleen niet mee: het was behoorlijk koud op de Dam, vooral omdat er behoorlijk wat wind stond. “Ik ben weer opgewarmd”, zei hij later op de avond bij Beau.

Elektrische bodywarmer

Het weer was volgens André echt niet te doen. “Het was koud, hè? Maar ik was helemaal ingepakt. Ik had zo’n bodywarmer aan met batterijen erin, dat ik me warm voelde. En nog een jas en nog een jas.”

Waar heeft hij die vandaan? Is het een AliExpress-modelletje? “Die heb ik op internet gekocht. Een goed ding hoor. We zijn nu ook met Heel Holland Bakt bezig, ook ijskoud in die tent en hebben we ook die bodywarmer. We hebben nu ook kachels en de zeilen gaan dicht, dus nu is het lekker warm, maar het was echt niet te doen.”

Lage bloeddruk

Gerdi Verbeet was ook aanwezig op de Dam, maar had het niet koud. “Oh, ik heb het nooit koud. Ik denk daar niet aan. Ik zet het uit. Ik heb het ook nooit warm als ik daar geen tijd voor heb.”

André: “Ik heb het altijd koud, want ik heb een lage bloeddruk, dus ik heb het altijd koud. Ik heb koude handen, koude voeten, alles.”

Positieve reacties

André heeft enorm veel positieve reacties gekregen. “Wat een fijne keuze om André van Duin hiervoor te vragen. Hij is van en voor iedereen in ons land”, merkte Story-baas Guido den Aantrekker op.

“Saluut, André van Duin”, twitterde Peter R. de Vries. En Jochem Myjer: “Trots op de Grootste Levende Nederlander André van Duin. Wat straalt die man een liefde uit.”

André trots

Ook Jan de Hoop was lyrisch: “Een traantje gelaten. Indrukwekkend en mooi! Wat een geweldige man is André van Duin.”

André vindt het leuk dat zijn toespraak zo goed is ontvangen, vertelde hij bij Beau. “Mijn telefoontje is echt ontploft. Ik heb hem maar even uitgezet, want het gaat maar door. Ping, ping, ping en trending op Twitter enzo. Ik sta perplex, geweldig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke 4-meitoespraak vond u mooier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen