NPO 1 haalt Jandino Asporaat van de buis, joeg te veel kijkers weg

NPO 1 haalt het verschrikkelijk slecht bekeken programma Dino’s Bezorgservice van presentator Jandino Asporaat van de buis. De tv-ster joeg zó veel kijkers weg dat zijn positie onhoudbaar werd.

Jandino Asporaat © Amy van Leiden

Dino’s Bezorgservice is nu twee donderdagavonden op de buis geweest en de kijkcijfers waren echt om te huilen. Het programma begon al heel slecht met 435.000 kijkers (8 procent), maar een week later – vorige week – keken er nóg minder mensen: 335.000 (6 procent). Deze historisch lage kijkcijfers voor NPO 1 hebben nu gevolgen.

Per direct van de buis

NPO 1-baas Remco van Westerloo haalt deze schreeuwtelevisie nu per direct van de buis. “We hebben dit besloten omdat we het spijtig vinden dat te weinig kijkers het weten te vinden op deze avond. Dino’s Bezorgservice is een grappig en verbindend programma met een bevlogen presentator”, laat hij weten aan het AD.

Voor de vorm laat Remco weten dat het programma terugkeert op een ‘beter’ tijdstip. “Het programma verdient een geschikter uitzendmoment; daar gaan we komende tijd naar op zoek, zodat de resterende vier afleveringen van het programma een betere kans krijgen om z’n publiek te vinden.”

Dat wordt nog een behoorlijke uitdaging voor Remco, want tv-bazen zoeken al jaren tevergeefs naar het publiek van Jandino.

Vervanger

Wat komt er aanstaande donderdag op de plek van Jandino? “Om 20.30 uur wordt A Perfect Planet uitgezonden, gevolgd door Droomhuis Gezocht”, aldus een woordvoerder van de NPO.

A Perfect Planet is een natuurserie van de BBC.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen