NPO gaat met Akwasi terugblikken op één jaar Black Lives Matter

De omstreden rapper Akwasi keert na zijn twee enorme uitglijders weer voor even terug in de media. Hij doet mee aan een NPO-show waarin wordt teruggeblikt op één jaar Black Lives Matter.

Akwasi © NOS

Het is op 25 mei precies een jaar geleden dat George Floyd om het leven kwam door politiegeweld. Sindsdien staat de Black Lives Matter-beweging wereldwijd scherp op het netvlies. Presentatrice Nadia Moussaid en journaliste Clarice Gargard gaan op die dag een eenmalige uitzending maken over dit onderwerp, direct na Nieuwsuur op NPO 2.

Akwasi op praatstoel

Akwasi is een van de gasten in het programma ‘Black Lives Matter, een jaar later’. Hij schuift aan met Tweede Kamerlid Sylvana Simons en kunstenaar Raquel van Haver. “Daarbij treden artiesten op die zich laten inspireren door BLM, waaronder zangeres Glennis Grace, spoken-word artist Zaïre Krieger en danser Gil the Grid.”

Wat gaan de presentatrices allemaal bespreken met Akwasi en de andere gasten? “Samen met hun drie gasten blikken Nadia Moussaid en Clarice Gargard terug én vooruit: waarom was dit een belangrijk jaar voor hen? Wat heeft BLM voor hen in gang gezet? Wat is ‘de winst’ van dit jaar? Welke toekomst zien zij voor zich?”

Uitglijders

In de afgelopen maanden is Akwasi zo’n beetje volledig uit de schijnwerpers verdwenen. Na de ophef over zijn Black Lives Matters-speech op de Dam, waarin hij aankondigde Zwarte Piet in zijn gezicht te gaan trappen, ontstond er ook commotie vanwege het intimideren van een NPO Radio 1-journalist.

Akwasi’s omroep Zwart heeft inmiddels een positief advies gekregen voor toetreding tot het NPO-bestel, maar wel was het adviesorgaan kritisch over de uitspattingen van de oprichter.

‘Black Lives Matter, een jaar later’ is dinsdag (25 mei) om 22.15 uur te zien op NPO 2, direct na Nieuwsuur.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verheugt u zich op deze tv-comeback van Akwasi?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen